Nieuw hotel in Vlissingen: Brittania

3 februari 2015
Nieuw hotel in Vlissingen: Brittania

De Zeeuwse stad Vlissingen krijgt een nieuw hotel met een oude, bekende naam. De gemeente en een vastgoedondernemer zijn in
verregaande onderhandelingen om een nieuw hotel te bouwen op de plek waar 3 jaar geleden hotel Brittania gesloopt is.

*Brittania maakte veel los*
AVV Beheer koopt de lege plek nu voor 3,6 miljoen euro. Op die plek stond tot 3 jaar geleden Hotel Brittania. Dat hotel stond toen al enkele jaren te verpauperen. Jarenlang was er in Vlissingen ruzie over het oude hotel, de sloop ervan en de bouw van een nieuw hotel. Zo wilde de gemeente het hotel in 2009 al slopen, maar trok de vergunning weer in.

*'Vrienden van het Brit'*
Bij de sloop van het hotel in 2012 waren de buurtbewoners bang dat de beroemde mozaïeken op de voorgevel zouden worden beschadigd en richtten daarom een actiegroep op: ‘Vrienden van het Brit’. De actiegroep deed onder meer een oproep om een menselijk cordon te vormen om het sloopterrein om de mozaïeken te redden. Uiteindelijk werden de mozaïeken voorzien van houten platen als bescherming tegen rondvliegend puin.

*Naam Brittania blijft*
Op de nu nog lege plek zal een hotel met 4 of 5 sterren komen. AVV Beheer is in gesprek met een grote hotelketen, zij hebben belangstelling om op die plek een hotel te exploiteren. Over een maand zal duidelijk worden of de keten hier wel of niet een hotel wil bouwen. De naam Brittania blijft behouden, dit omdat de naam bekend is over de hele wereld. Of de mozaïeken ook een plekjes krijgen in het nieuwe hotel is niet bekend.

"*Meer lezen over hotels in Vlissingen? Klik hier!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=vlissingen&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws