Nieuw Park Plaza hotel opent in Neurenberg

4 maart 2016
Nieuw Park Plaza hotel opent in Neurenberg

In het Duitse Neurenberg opent deze lente het Park Plaza Nuremberg zijn deuren. Het nieuwe hotel gaat 177 kamers tellen en bevindt zich
dichtbij het centraal station in het voormalige Bavarian-American Hotel.

*Centraal middelpunt*
Het hotel is erg makkelijk te bereiken. Het ligt niet alleen pal tegenover het 19e eeuwse centraal station, maar ook op een steenworp afstand van een aantal grote snelwegen die de stad verbinden met andere Duitse en Europese steden. Ook de internationale luchthaven Albrecht Dürer Nürnberg ligt dichtbij. Op loopafstand bevindt zich de beroemde oude stadskern waar gasten kunnen genieten van vele culturele evenementen, waaronder ook een van de oudste kerstmarkten van Duitsland.

*Rijke historie*
Voor het eerst in de geschiedenis van het bijzondere gebouw opent hier nu een hotel (voor consumenten). Meer dan vijftig jaar lang was het Bavarian-American Hotel een bekende bezienswaardigheid. Tijdens de Processen van Neurenberg werden de aanklagers en rechters er ondergebracht en tot 1995 stationeerde het Amerikaanse leger zijn officieren hier en zond in deze periode vanaf de bovenste verdieping het beroemde Radio AFN uit.

*Ontwerp uit Renaissance*
Voor het ontwerp van het Park Plaza Nuremberg hotel heeft het hotel zich laten inspireren door de
Neurenbergse kunstenaar en theoreticus Albrecht Dürer en Martin Behaim, een Duitse marinier en astronoom. Dürers werk, uit de Renaissance, vormt de creatieve inspiratie voor de 177 kamers, waaronder suites die geschikt zijn voor families en een aantal exclusieve kamers van de hoogste kwaliteit. Iedere kamer is voorzien van luchtkoeling en bedden met luxe beddengoed en kussensets. De moderne kamers worden verder uitgerust met een flatscreen tv, een groot bureau, entertainment systemen, sfeerverlichting en Elemis verzorgingsproducten in de badkamers. Daarnaast beschikt het hotel straks over een fitnessruimte en zeven vergaderzalen die samen ruimte bieden aan tachtig personen. Enkele zalen beschikken over natuurlijk daglicht en allen zijn uitgerust met een videoconferentie systeem. Tevens zal er in dit historische gebouw voor alle gasten een snelle, gratis wifi verbinding beschikbaar zijn.

*Lokale en internationale culinaire verrassingen*
Met zijn braadworsten, peperkoeken en lokaal gebrouwen bieren heeft Neurenberg zijn plekje op de culinaire kaart meer dan verdiend. In het restaurant van het hotel kunnen gasten de hele dag door genieten van lokale specialiteiten, maar ook van heerlijke internationale gerechten. Aan de bar worden zowel internationale als lokaal geproduceerde wijnen en bieren geserveerd, evenals hippe cocktails met een Neurenbergse twist.

*Internationaal*
Eerder opende Park Plaza in Duitsland al Park Plaza Wallstreet Berlin Mitte, Park Plaza Prenzlauer Berg Berlin, Park Plaza Berlin Kudamm en Park Plaza Trier. Daarnaast heeft Park Plaza Hotels & Resorts recentelijk in Kroatië een nieuw hotel aan zijn portfolio toe kunnen voegen, Park Plaza Arena Pula. Ook staan er voor 2016 openingen gepland van nieuwe hotels in Londen.

~Christel Tuin~

Overig nieuws