Nieuwe kindermenukaart bij Van der Valk

26 juni 2014
Nieuwe kindermenukaart bij Van der Valk

Avontuurlijk, verantwoord en verrassend lekker. Dat zijn de nieuwe kindermenu’s bij Van der Valk. In samenwerking met Marjolein de Vlaam - auteur van het bekroonde boek ‘Wereldeters’ - is er een
originele kindermenukaart ontwikkeld. Kinderen kunnen kiezen uit zes verschillende gerechten die gebaseerd zijn op landen uit haar boek. Met de Van der Valk Wereldeters kindermenukaart worden kinderen uitgedaagd om eens iets anders te kiezen dan het traditionele kindermenu.

*Avontuurlijke gerechtjes*
Hawaïaanse Loco Moco burger met fruit, een Mexicaanse tortilla met guacamole, of Braziliaanse spareribs met een maiskolfje. Dit zijn slechts een paar gerechten uit de spiksplinternieuwe kindermenukaart. Met deze menukaart wil Van der Valk kinderen een meer gevarieerde keuze bieden en ze laten kennismaken met buitenlandse gerechten. Leuke bijkomstigheid: dankzij de vrolijke opmaak en de vele verhalen en grappige weetjes hoeven ze zich aan tafel niet te vervelen.

Nederland en België Krystle van der Valk: “Met onze nieuwe Wereldeters kindermenukaart hopen we kinderen te prikkelen om eens iets anders te bestellen dan de geijkte kindermenu’s. De wereld heeft zoveel mooie smaken en je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het ontdekken daarvan.” Na een succesvolle pilot bij Hotel Sassenheim gaan nu zo’n 30 vestigingen in Nederland en België van start met de nieuwe kindermenukaart.

*KidsRights*
Omdat Van der Valk ook iets wil betekenen voor kinderen die het minder goed hebben, steunen zij de organisatie KidsRights. Deze organisatie komt op voor de positie van kwetsbare kinderen waar ook ter wereld. Met de nieuwe kindermenukaart steunt Van der Valk in het bijzonder het voedselprogramma Sizanani in Zuid-Afrika, zodat de kinderen dáár ook een gezonde maaltijd krijgen.

*Wereldeters*
Het boek Wereldeters van Marjolein de Vlaam is een leesboek, kijkboek en kookboek in één. Het is een zorgvuldig vormgegeven totaalconcept van een wereldreis. Het zet kinderen aan tot eten, door eten in een werelds perspectief te plaatsen. Andere culturen en andere eetgewoontes, ze komen aan bod in het boek Wereldeters. Marjolein de Vlaam omschrijft haar missie als: ‘gezellig tafelen en gevarieerd en verantwoord eten met kinderen.’ In het verlengde hiervan coördineert ze ook een eet-programma voor basisscholen (Kids Doen Mijn Eet Experiment) en werkt ze voor Streekbox.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws