Nieuwe koers Gastvrijheidsgilde

24 juni 2013
Nieuwe koers Gastvrijheidsgilde

Het Gastvrijheidsgilde gaat een nieuwe koers varen. Dat is bekend gemaakt tijdens De dag van de Gastvrijheid op 24 juni. Het gilde viert tevens het 10-jarig jubileum en kondigt een samenwerking aan met
de ANWB door het ondertekenen van een intentieverklaring.

*Regionale netwerken*
In zijn voordracht gaf Ferdie Olde Bijvank van het Gastvrijheidsgilde aan waarom een nieuwe koers nodig is, en waarom er samenwerking wordt gezocht met nieuwe partners. "Het gaat goed met de gastvrijheid in Nederland, maar het kan nóg beter. Er moet beter ingespeeld worden op de kansen en bedreigingen die in de huidige markt naar voor komen."


~Ferdie Olde Bijvank over de nieuwe misse en visie van het gilde~

In de nieuwe koers van het gilde wordt nog meer ingezet op het delen van kennis, wordt het gilde een netwerkcentrum en wordt er actiever naar buiten getreden. Het is de bedoeling dat het gilde verder professionaliseert, dat er regionale netwerkgroepen komen en dat er een netwerk van experts wordt opgericht. Verder komen er nieuwe commissies en projectgroepen.

*Bedrijfs-DNA*
De nieuwe missie van het gilde is om bedrijven en organisaties te helpen om gastvrijer, succesvoller, effectiever en meer onderscheidend te worden, zodat gastvrijheid in het DNA van het bedrijf en de medewerkers komt.
Olde Bijvank: "Er moet een betere bewustwording komen in de omgang met gasten en klanten. Dat geldt voor alle sectoren. Het gastvrijheidsgilde wil niet alleen in de horeca bedienen, maar alle branches in Nederland waar klantcontact is."

Op de foto boven: Voorzitter Gastvrijheidsgilde Ton Ververs en ANWB-directeur Hulpverlening Frits van Brugge ondertekenen het contract.

~Frank Lindner~

Overig nieuws