Nieuwe zaak Jean Jacques Menanteau open

9 november 2010 |
Nieuwe zaak Jean Jacques Menanteau open<

Op maandagavond 8 november opende de Franse Meesterkok Jean Jacques Menanteau de deuren van zijn restaurant-hotel Villa de Duinen in Noordwijk aan Zee. "Mijn missie met Villa de Duinen is om iets prachtigs neer te zetten op een unieke locatie. Ik streef naar eerlijk en heerlijk eten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding waarbij de gast centraal staat", aldus Menanteau.

Nieuwe uitdaging
Na zestien jaar lang de scepter te hebben gezwaaid in restaurant L’Excelsior in Hotel de L’Europe te Amsterdam besloot Meesterkok Jean Jacques Menanteau dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Deze vond hij in Villa de Duinen, een prachtig, authentiek landgoed uit 1902 dat destijds dienst deed als familiehotel.

Grondige make-over
Afgelopen zomer heeft de villa een ingrijpende make-over ondergaan en ademt nu een bijzondere sfeer uit van grand allure met respect voor historie. Een ideale plek voor culinaire fijnproevers en logees die opzoek zijn naar ruimte en rust.

Culinaire grootmeester
In Nederland behoort Jean Jacques Menanteau zeker in het rijtje culinaire grootmeesters thuis. Als jongetje van zes droomde hij al van een glansrijke kokscarrière en zijn eerste ervaringen deed hij op in het hotel van zijn ouders. Op zijn CV prijken nu (sterren)restaurants in Frankrijk, Luxemburg en Nederland. In 2001 was Menanteau tevens de eerste ‘buitenlander’ die de Nederlandse titel Meesterkok verwierf. Het Franse equivalent, Maître Cuisinier de France, is ook in zijn bezit.

Koken uit eigen moestuin
In de villa wordt gekookt vanuit de Franse keuken met een knipoog naar de rest van de wereld. Alles wat geserveerd wordt is eerlijk en verantwoord. In alle gerechten staan drie dingen centraal: het seizoen, de natuur en de omgeving. Alle gerechten zijn uitgebalanceerd op het seizoen en de kaart wordt dus regelmatig aangepast. Daarnaast werken ze met ingrediënten en producten uit de omgeving. Uiteraard met vis uit de Noordzee, groenten uit eigen moestuin, maar Villa de Duinen werkt bijvoorbeeld ook nauw samen met lokale ambachtelijke leveranciers. Ook de vegetariër kan bij Jean Jacques Menanteau zijn hart ophalen met een grote keuze exquise vegetarische gerechten. Hierin zijn veel restaurant nog erg beperkt.

Goede nachtrust
Niet alleen in het restaurant kunnen gasten hun hart ophalen. Ook in één van de elf luxe ingerichte hotelkamers in de villa is het goed vertoeven. Geen enkele kamer is hetzelfde en de meesten beschikken over een eigen balkon of terras. Het hotel staat onder bezielende leiding van Katja, de vrouw van Jean Jacques. Voor de zakelijke markt beschikt Villa de Duinen over twee exclusieve vergaderruimtes met daglicht en openslaande deuren die zijn voorzien van alle technische faciliteiten.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
''Afwaardering en leegstand op komst in hotelsector''

De hotelmarkt verkeert in zwaar weer door de coronacrisis. De bezettingsgraden lagen in april en mei onder de 10% en verschillende hotels zijn al failliet gegaan. Nu het toerisme weer op gang komt, lijkt het weer de goede kant op te gaan. Dat idee is echter onterecht, omdat het zakelijk bezoek voorl...

Wellness Coronacrisis
Wellness van Amrâth Hotel & Thermen Born-Sittard weer open

Per 1 juli is het wellness complex van Amrâth Hotel & Thermen Born-Sittard weer geopend. Na de verplichte sluiting van ruim 3 maanden zijn management en medewerkers blij om weer gasten te mogen ontvangen. General Manager Yvanka Vos is enthousiast dat ze na lang wachten haar gasten weer ...

Branded Content
Vrouwelijke ondernemers en managers gaan post-lockdown ‘unwinden’ op de Veluwe

Vrouwelijke ondernemers en managers in onze branche hebben het de afgelopen maanden extra zwaar gehad. Ze moesten in de lockdown vaak meerdere ballen in de lucht houden. Via zoom-meetings moesten ze hun teams blijven aansturen en motiveren. Ondertussen drukte ook de continue aandacht voor kinderen ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

BUAS Coronacrisis
Hotelpersoneel onder het vergrootglas tijdens de coronapandemie

De uitbraak van het SARS-CoV-2 virus (coronavirus) in het eerste kwartaal van 2020 bood een unieke kans voor onderzoek: welke impact heeft een dergelijke pandemie op de tevredenheid van hotelgasten? Karlien Stokman schreef voor haar opleiding aan de BUAS haar scriptie over dit onderwerp. De belangri...

Toerisme Den Haag
Den Haag is een perfecte Staycation bestemming

In maart en april vlogen de annuleringen binnen bij de hotels. Het leek een dramatisch jaar te worden. Ondertussen zitten hotels aan de kust weer helemaal vol en profiteren ze van het feit dat veel Nederlanders dit jaar voor een vakantie in eigen land gaan. – Aankomend weekend nog last minu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: