Nieuwe zaak Jean Jacques Menanteau open

9 november 2010 |
Nieuwe zaak Jean Jacques Menanteau open

Op maandagavond 8 november opende de Franse Meesterkok Jean Jacques Menanteau de deuren van zijn restaurant-hotel Villa de Duinen in Noordwijk aan Zee. "Mijn missie met Villa de Duinen is om iets prachtigs neer te zetten op een unieke locatie. Ik streef naar eerlijk en heerlijk eten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding waarbij de gast centraal staat", aldus Menanteau.

Nieuwe uitdaging
Na zestien jaar lang de scepter te hebben gezwaaid in restaurant L’Excelsior in Hotel de L’Europe te Amsterdam besloot Meesterkok Jean Jacques Menanteau dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Deze vond hij in Villa de Duinen, een prachtig, authentiek landgoed uit 1902 dat destijds dienst deed als familiehotel.

Grondige make-over
Afgelopen zomer heeft de villa een ingrijpende make-over ondergaan en ademt nu een bijzondere sfeer uit van grand allure met respect voor historie. Een ideale plek voor culinaire fijnproevers en logees die opzoek zijn naar ruimte en rust.

Culinaire grootmeester
In Nederland behoort Jean Jacques Menanteau zeker in het rijtje culinaire grootmeesters thuis. Als jongetje van zes droomde hij al van een glansrijke kokscarrière en zijn eerste ervaringen deed hij op in het hotel van zijn ouders. Op zijn CV prijken nu (sterren)restaurants in Frankrijk, Luxemburg en Nederland. In 2001 was Menanteau tevens de eerste ‘buitenlander’ die de Nederlandse titel Meesterkok verwierf. Het Franse equivalent, Maître Cuisinier de France, is ook in zijn bezit.

Koken uit eigen moestuin
In de villa wordt gekookt vanuit de Franse keuken met een knipoog naar de rest van de wereld. Alles wat geserveerd wordt is eerlijk en verantwoord. In alle gerechten staan drie dingen centraal: het seizoen, de natuur en de omgeving. Alle gerechten zijn uitgebalanceerd op het seizoen en de kaart wordt dus regelmatig aangepast. Daarnaast werken ze met ingrediënten en producten uit de omgeving. Uiteraard met vis uit de Noordzee, groenten uit eigen moestuin, maar Villa de Duinen werkt bijvoorbeeld ook nauw samen met lokale ambachtelijke leveranciers. Ook de vegetariër kan bij Jean Jacques Menanteau zijn hart ophalen met een grote keuze exquise vegetarische gerechten. Hierin zijn veel restaurant nog erg beperkt.

Goede nachtrust
Niet alleen in het restaurant kunnen gasten hun hart ophalen. Ook in één van de elf luxe ingerichte hotelkamers in de villa is het goed vertoeven. Geen enkele kamer is hetzelfde en de meesten beschikken over een eigen balkon of terras. Het hotel staat onder bezielende leiding van Katja, de vrouw van Jean Jacques. Voor de zakelijke markt beschikt Villa de Duinen over twee exclusieve vergaderruimtes met daglicht en openslaande deuren die zijn voorzien van alle technische faciliteiten.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Ondernemen Longread
Simuleer een bijna-doodervaring voor je hotel

De coronacrisis overvalt iedereen. De omvang en impact nemen dramatische proporties aan. Hadden we eerder en meer rekening moeten houden met de desastreuze effecten van corona? Misschien. Hiervoor is echter een paradigmashift nodig. Van optimisme naar paranoïde optimisme. We moeten de eindighei ...

Wet- en regelgeving Hotelketens Internationaal
Miljoenenboete Marriott voor datalek uit 2014

Marriott moet een boete van 18,4 miljoen pond (ruim 20 miljoen euro) betalen voor de datalek uit 2014. De boete wordt betaald aan de Britse privacyautoriteit. De Information Commissioner's Office (ICO) concludeert dat de hotelketen te weinig moeite heeft gedaan om de gegevens van de gasten te be ...

Columns
Column Tanja Seegers: Er zijn geen grenzen

Precies een jaar geleden zei mijn grote held Eliud Kipchoge letterlijk: “Ik wil mensen inspireren, er zijn geen grenzen!” De Keniaanse atleet liep op 12 oktober 2019 de marathon binnen 2 uur. Met maar liefst een snelheid van 21,1 km per uur behaalde hij een historisch record. Hij deed wa ...

Branded Content
Hotelmanagers welkom in de zorg: "Oprecht contact maakt voor mij het verschil"

Bart van der Ven, locatiemanager bij WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het woonzorgcentrum WZH Schoorwijck voor ouderen. Samen met zijn medewerkers zorgt hij dagelijks voor de verzorging, behandeling en begeleiding van de bewoners waarbij hij zelfstan ...

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Hotelketens Internationaal
Accor opent nieuw hotel Mercure Han-sur-Lesse

Accor, ’s werelds meest toonaangevende hotelgroep, opent vandaag het nieuwe hotel Mercure Han-sur-Lesse in de idyllische gelijknamige plaats Han-sur-Lesse, middenin de Belgische Ardennen. Deze opening is in samenwerking met Accor’s Franchise Partner Unibricks. Het viersterrenhotel telt 1 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: