Top Nederlandse horeca aanwezig bij gala

15 december 2011 |
Top Nederlandse horeca aanwezig bij gala<

Maandag 12 december vond de ‘Night of Gastronomy’ in Hotel Okura Amsterdam plaats. Wijnimporteur L’Exception Lenselink blies het gala na een pauze van zes jaar nieuw leven in. Uitgenodigd waren de chefs en eigenaren van
de beste restaurants in Nederland met een notering in de Michelin-gids met een of meerdere sterren, een Bib Gourmand en/of in GaultMillau, Lekker en Grootspraak.

Daarnaast waren ook de hoteliers van de vijfsterrenhotels en boutique hotels in Nederland van de partij. De top van de Nederlandse horeca was met circa 400 personen in grote getale aanwezig.

Culinaire invulling
Topchefs Julius Jaspers en Robert Kranenborg zorgden samen met de keukenbrigades van Okura en de Sterklas van ROC voor de culinaire invulling. De Franse chef Benjamin Bruno van het beroemde truffelrestaurant in Lorgues serveerde zijn beroemde aardappel met truffelcrème.

Niet roeren maar draaien
Chefs Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve en Ron Blaauw lieten zien en horen dat zij meer kunnen dan alleen koken en en namen plaats achter de draaitafel.



Ter gelegenheid van het gala werd er het magazine ‘The Best of Gastronomy 2011/2012’ gelanceerd. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan cabaretier Jochem Myjer.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Interview
Camille Oostwegel: "We gaan van beleving naar betekenis"

Jong, energiek en ambitieus, zo ontmoeten wij Camille Oostwegel onder het schip van de voormalige kerk waar sinds 2005 het Kruisherenhotel is gevestigd. Onderwerpen als herformuleren van de hotelfunctie, openstaan voor de nieuwe werkethiek van co-working, anticiperen op nieuwe verwachtingen van gast...

Achtergronden
In memoriam: Michel Geurts

Het droevige bericht van het overlijden van Michel Geurts (1944) heeft de Nederlandse hotellerie geschokt. De hotelier legde in 1982 in Zutphen de basis voor Inntel Hotels. In 1986 werd het tweede hotel geopend in Zaandam: Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Het hotel kent sinds de verbouwing in 2010 e...

Hotelketens Internationaal
Scandic lanceert nieuw hotelmerk 

Scandic GO is een nieuw hotelmerk dat een speelser en slanker concept biedt binnen het groeiende economische hotelsegment. Met Scandic GO streeft het bedrijf naar een sterke aanwezigheid in de stad op alle Scandinavische markten. Scandic zal in eerste instantie vijf hotels lanceren onder het nieuwe ...

Interview Longread
Twee bankiers over de 'herontdekking van de hotellerie'

Op de drempel van een nieuw decennium bespreken twee bankiers de staat van de hotellerie. Lianne Zondervan, Sector directeur Leisure van de ABN AMRO en Jos Klerx, Sectorspecialist Horeca & Recreatie van de Rabobank, blikken terug en kijken vooruit in een uitgebreid dubbelinterview. Dit interv...

Achtergronden
Hoe likable is jouw hotel?

We willen allemaal leuk gevonden worden. Niets menselijks is ons vreemd. Voor ondernemingen geldt hetzelfde. Sterker nog, als consumenten jouw bedrijf leuk vinden, betaalt zich dat altijd terug. Maar hoe pak je dat aan? Hoe zet je dat in gang? En wat betekent dat voor je kernwaarden? Likability. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: