Nordic Choice bant sexfilm uit hotel

14 augustus 2013
Nordic Choice bant sexfilm uit hotel

Geen 18+ films meer bij de Scandinavische hotelketen Nordic Choice Hotels. Vanaf nu zijn er geen 'films voor volwassen' meer te bestellen via de hoteltelevisies in de 171 vestigingen van de groep. Eigenaar
Petter Stordalen wil niet langer meewerken aan een product uit een industrie waarin mensenhandel en uitbuiting voorkomt.

*Vervangende videokunst*
In het nieuw geopende flagship hotel van de keten, The Thief in Oslo, wordt het vrijgekomen kanaal benut voor 'art on demand'. Hotelgasten kunnen via hun interactieve televisie moderne videokunst selecteren.

*Tegen kindersmokkel*
Het bedrijf zet zich al jaren in voor een duurzame hotellerie. Naar eigen zeggen was Nordic Choice Hotels in 2006 de eerste keten ter wereld met een rookverbod voor alle kamers in alle hotels. Sinds 2008 werkt het bedrijf samen met de Rainforest Foundation. Voor iedere verkochte overnachting maakt de hotelonderneming geld over om 100 vierkante meter regenwoud te redden. In 2010 werd het ecologische ontbijt geïntroduceerd en werden alle hotels ISO-gecertificeerd op milieuvriendelijkheid. Vorig jaar sloot Nordic Choice Hotels zich aan bij het UNICEF-project 'Free to Grow' dat opkomt tegen seksueel misbruik met minderjarigen en kindersmokkel.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws