Oasis Premium Resorts en Mountain Residences breiden samenwerking uit

Auteur: Redactie
Internationaal 24 december 2021
Oasis Premium Resorts en Mountain Residences breiden samenwerking uit

Oasis Premium Resorts en Mountain Residences kondigen de uitbreiding van hun samenwerking aan. Oasis Premium Resorts neemt de franchiseorganisatie en exploitatie over van de luxe aparthotels en chalets die Mountain Residences heeft ontwikkeld onder het label PURE Resorts. Met de overname van de exploitatie van de PURE Resorts vergroot Oasis Premium Resorts haar portfolio tot tien premium resorts.

Oasis exploiteert premium resorts in Europa. Zo verzorgt ze sinds begin dit jaar al de exploitatie en verhuur van het Oostenrijkse PURE Resort Ehrwald. Met de aangekondigde overname wordt de marktpositie van Oasis Premium Resorts in Oostenrijk versterkt. Het bedrijf speelt daarmee in op de groeiende vraag naar vakanties in Europa. Niet alleen in Nederland maar ook in de ons omringende landen. Naast wintersport zijn ook vakanties in zomer, voor- en najaar in het Alpenland toenemend populair.

Partnerschap versterkt

De aangekondigde samenwerking is een vervolg op de al succesvolle samenwerking tussen de beide partijen in Ehrwald en Seefeld in Oostenrijk. Oasis Premium Resorts verzorgt al de exploitatie van PURE Resort Ehrwald en Oasis Princess Bergfrieden Seefeld en dat wordt nu uitgebreid met de PURE Resorts in Warth-Arlberg, Schruns en Westendorf.

Mountain Residences ontwikkelt fraaie high end resorts in de Oostenrijk en gaat dat ook doen in Nederland, Duitsland en Zwitserland. Door de overdracht van de exploitaties van de PURE Resorts kan zij zich nu focussen op haar specialisme, vastgoedontwikkeling. André Roelofs, CEO Oasis Premium Resorts, zegt: ‘Deze samenwerking past naadloos in onze groeidoelstellingen. Zowel onze resorts als marktbenadering sluiten volledig aan bij die van PURE Resorts. Wij kijken er naar uit om ook de fraaie nieuw ontwikkelde resorts alsmede de nieuw te ontwikkelen resorts van Mountain Residences in ons portfolio van premium resorts op te nemen.”

Branding

Marc de Vocht en Mark Smits, Managing Directors Mountain Residences: “Oasis Premium Resorts is een solide partner en voor PURE Resorts een logische ‘volgende stap’ voor ons bedrijf. Met Oasis Premium Resorts, een zeer ervaren en deskundige organisatie op zowel operationeel als commercieel vlak, hebben we alle zekerheid voor de continuïteit voor onze mede-investeerders en eigenaren van de appartementen. De naamvoering van de vier PURE Resorts blijft ongewijzigd. Mountain Residences blijft als adviseur betrokken bij de PURE resorts. De afwikkeling van vermelde transactie werd begeleid door Marktlink, specialisten in fusies en overnames.

Over Oasis Premium Resorts

Oasis Premium Resorts is in 2013 opgericht en heeft beheerorganisaties in Nederland, Frankrijk en Oostenrijk. Oasis Premium Resorts is een snel groeiende exploitant van premium resorts die een onderscheidende beleving biedt dankzij het aanbod van luxe vakantievilla’s, appartementen of chalets in combinatie met hotelservice en luxe faciliteiten. Alle resorts bevinden zich op toeristische toplocaties: Oasis Punt West aan het Grevelingenmeer, Oasis Les Jardins aan de Franse Atlantische Oceaan, Mountain Resort Oasis les Portes du Soleil in de Franse alpen en in het Oostenrijkse Seefeld Oasis Princess Bergfrieden Mountain & Golf Resort. In Oostenrijk worden premium resorts aangeboden in Westendorf, Schruns, Warth-Alberg, en Ehrwald onder de naam Oasis PURE Resorts. Verder beheert de organisatie een aantal zogenoemde ‘white label’ vakantieparken die onder eigen naam worden geëxploiteerd.

Over Mountain Residences

Mountain Residences heeft een sterke naam opgebouwd als professionele ontwikkelaar en investeerder van premium resorts in Oostenrijk. De Aparthotels worden onder het label PURE Resorts geëxploiteerd. PURE Resorts is een franchiseorganisatie waarbij de resorts in Ehrwald, Schruns, Warth-Arlberg en Westendorf zullen werden geëxploiteerd door Oasis Premium Resorts. De resorts in Lermoos en Pitztal worden geëxploiteerd door franchisenemers. Mountain Residences gaat zich focussen op de ontwikkeling van premium resorts in vooral Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Nederland. 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws