Ollie Schuiling wint NK Horeca leerlingkoks

26 maart 2011 |
Ollie Schuiling wint NK Horeca leerlingkoks<

Ollie Schuiling, leerlingkok bij Restaurant de Leest in Vaassen, is tot winnaar uitgeroepen bij de wedstrijd voor leerlingkoks tijdens het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca op 26 maart in de Ahoy Rotterdam. Schuiling, verbonden aan de Cas Spijkers Academie, liet Robert Poel van het ROC Aventus en tevens leerling in de keuken van Jacob Jan Boerma en Raymond Plat van het Deltion College en leerlingkok bij De Lindenhof achter zich.

Waardering
De 23-jarige leerling-kok Schuiling plaatste zich op donderdag als nummer één glansrijk voor de finale voor leerling-koks. In de finale wist hij zijn goede optreden van donderdag een uitstekend vervolg te geven. “Dit betekent echt heel veel voor mij, waardering voor wat je doet. Samen met mijn collega Robert Poel heb ik vannacht om 03:00 mijn spullen gepakt, we moesten ontzettend vroeg weg. Dat wij hier één en twee worden is ontzettend mooi!”

'Gewoon service draaien'
Presentator Karel de Vos stelde de winnaar de vraag hoe de overwinning deze avond gevierd zou worden. Schuiling, duidelijk gedreven en vol passie voor zijn vak, antwoordde: "Gewoon een goede service draaien!".


En nu? Gewoon weer een dinerservice in Vaassen draaien!

Lunchmenu uit de black box
Alle tien de finalisten kregen een black box waaruit ze een lunchmenu van drie gangen met amuse vooraf en friandises bij de koffie moesten maken. Schuilings amuse bestond uit gerookte zalm met rucola en sharonfruit. Als eerste gang presenteerde hij een mooi gerecht met een tartaar van gamba en Hollandaisesaus. Als hoofd kwam er een stuk kalfslende met gegrilde groenten van de barbecue, ijsbergsla en een kruidensaus, alsmede een stukje krokant gebakken kalfszwezerik. Voor het dessert bedacht Schuiling zachte chocoladecakerondjes met structuren van annanas en kokos. Naast het dessertbord kwam een mooi kommetje met een schuim van pinacolada en daaronder ananas.

Jury
De jurering van het werk van de leerlingkoks was onder meer in handen van SVH Meesterkok Jeroen Robberegt van Grand Hotel Karel V in Utrecht, SVH Meesterkok Onno Kokmeijer van het Okura Amsterdam hotel, Francois Geurds, patron-cuisinier van Restaurant Ivy in Rotterdam en Jasper van Almenkerk van het SVH.


De jury voert druk overleg na de in totaal meer dan dertig gerechten te hebben geproefd

Vaardigheden
De wedstrijden, georganiseerd door SVH, maakten onderdeel uit van het evenement Skills Netherlands 2011 waarbij diverse opleidingsinstituten voor verschillende leerrichtingen zich presenteerden aan het publiek.

Op de foto (vlnr): Raymons Plat, Ollie Schuiling en Robert Poel

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Coronacrisis
CEO van Generator Hostels reageert op de quarantaineregels van het VK na verblijf in Nederland

Nederland is voor veel landen roodgekleurd, wanneer het corona betreft. Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners is immers behoorlijk opgelopen in ons land, waardoor ons land een risicogebied is en enkel essentiële reizen door Britten naar ons land worden aangeraden. Britten die terugkeren ...

Economie Toerisme
Onderzoek: coronacrisis treft hotelindustrie zwaarder dan platforms zoals Airbnb

Op het hoogtepunt van de zomervakantie overtreffen de 'short-term rentals' op platforms zoals Airbnb de prestaties van de hotelmarkt. Deze platforms presteerden over het algemeen duidelijk beter dan vergelijkbare kwaliteitshotelconcurrenten, volgens een STR- en AirDNA-studie van 15 stedelijk...

Toerisme Coronacrisis
Nederlandse reizigers veranderen reisgedrag na corona: kleinere accommodaties en later boeken

Met het coronavirus in ons midden verandert ook ons reisgedrag. We kiezen voor kleinere accommodaties, stappen eerder in de auto dan het vliegtuig en kiezen massaal voor last minutes. Dat blijkt uit onderzoek van de VakantieDiscounter. Kleinschalige accommodaties worden populairder Van de 1....

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Personalia
Hotelier Martin Lindelauf gaat met pensioen

Na ruim vierendertig jaar gaat Martin Lindelauf met pensioen. Een pensioen dat welverdiend is, maar velen vinden het toch jammer om hem te zien gaan. Collega, zakenpartner, leermeester of hoe je hem ook zou willen noemen, de man met het jaloersmakende cv gaat er definitief mee stoppen. Martin&rs...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: