Op deze dagen komt Chefs at the Parc terug

Auteur: Redactie
Events Gastronomie 3 maart 2023
Op deze dagen komt Chefs at the Parc terug

In mei 2019 presenteerde Culinair Landgoed Parc Broekhuizen de eerste editie van het ‘International Gourmet Festival Chefs at the Parc’. Gedurende vier dagen waren befaamde nationale en internationale sterrenchef met opgeteld meer dan 50 Michelinsterren aanwezig. Omgeven door de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug vonden op het culinaire Landgoed bijzondere lunches, unieke diners, een ‘Kitchen Party’ en diverse proeverijen plaats. Vol enthousiasme begonnen daarna de voorbereidingen voor de 2de editie in 2020. Door corona konden de internationale chefs helaas niet naar Nederland komen. Ook het programma voor 2021 kon daardoor niet doorgaan. Maar dit jaar staan alle culinaire seinen weer op groen voor de 2de editie van het ‘International Gourmet Festival Chefs at the Parc’.

Save the date

Van zaterdag 13 mei tot en met dinsdag 16 mei 2023 zullen vier dagen lang de meest vooraanstaande sterrenchefs uit de wereld hun kookkunsten delen met de gasten van dit culinaire event. Ook in deze editie zullen gevierde namen en een keur aan Michelinsterren de revue passeren. De chefs zijn in Nederland op uitnodiging van voormalig driesterren chef Jacob Jan Boerma (De Leest, 3 sterren) die sinds 2017 als Consulting Chef betrokken is bij Culinair Landgoed Parc Broekhuizen en met name Restaurant Voltaire (1 ster).

“Chefs at the Parc is een culinair spektakel dat Nederland stevig op de internationale kaart zet. Na een onvergetelijk eerste editie zijn we nu klaar voor een uniek nieuw moment”, aldus Jacob Jan Boerma, Culinair adviseur Restaurant Voltaire (1 ster).

Exclusief programma

Het programma kent vier exclusieve avonden waarin sterrenchefs met elkaar koken. Naast het openingsdiner op zaterdag zal er op zondag een bijzondere lunch worden geserveerd door jong Europese sterrentalent. Op zondagavond is het ‘Best of Europe Diner’, waarin Europese topchefs hun beste gerechten bereiden waardoor een uniek samengesteld diner ontstaat. Maandagavond is er een ‘Kitchen Party’ waarin verschillende chefs hun gerecht presenteren op verschillende locaties op het landgoed. Gasten kunnen die avond de chefs zowel voor als achter de schermen ontmoeten. Dinsdagavond is de feestelijke afsluiting van het Internationale Gourmet Festival met een ‘Grand Finale Diner’ waarin een ‘memoriegerecht’ van voormalig driesterrenrestaurant de Leest terugkomt.

Ruim twintig sterrenchefs hebben hun medewerking inmiddels toegezegd waaronder vele chefs met drie sterren achter hun naam zoals Juan Amador (Restaurant Amador, 3 sterren, Oostenrijk), Marco Müller, (Restaurant Rutz, 3 sterren, Duitsland), Viky Geunis (Restaurant ’t Zilte, 3 sterren, België), Jesus Sanchez (Restaurant Cenador, 3 sterren, Spanje) en Paolo Casagrande (Restaurant Lasarte, 3 sterren, Spanje).

Parc Broekhuizen

Chefs at the Parc speelt zich af tegen de achtergrond van Culinair Landgoed Parc Broekhuizen gelegen in de natuur van de Utrechts Heuvelrug. Een unieke locatie met haar statige Landhuis met prachtige salons en authentieke Koetshuis en Orangerie. Het landgoed biedt een smaakvolle balans tussen natuur, historische elementen en modern design. Naast restaurant Voltaire (1 ster) en Bistro LOF zijn op het landgoed 22 suites en hotelkamers aanwezig. Daarmee vormt het culinaire landgoed de ideale omgeving voor dit internationale culinaire festival.

“Het Culinaire Landgoed Parc Broekhuizen is met haar samenspel van historisch ‘heritage’ en modern design het ideale decor voor eigentijds genieten tijdens Chefs at the Parc”, aldus Anita Bos, Directeur Parc Broekhuizen

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws