Opening Hotel Zeeuws Licht in Dishoek

Auteur: Redactie
Mensen 10 mei 2021
Opening Hotel Zeeuws Licht in Dishoek

Op donderdag 13 mei opent Hotel Zeeuws Licht officieel de deuren voor haar eerste gasten. Het nieuwgebouwde Kloeg Collection 4-sterren hotel beschikt over 31 ruime hotelkamers en 38 luxe hotelsuites verdeeld over drie gebouwen die naar de kunstschilders zijn vernoemd die in de vorige eeuw het ‘Zeeuwse licht’ vonden: Chabot, Mondriaan en Toorop. Het restaurant en terras tellen samen 200 zitplaatsen en is voor wat betreft inrichting en menukaart écht van ‘deze tijd’ te noemen.

Culinair en gastvrij

Het hotel bevindt zich direct aan de duinen op de plaats waar voorheen hotel de Wijde Landen was gesitueerd. "Ontbijt en een parkeerplaats zijn standaard inbegrepen bij een overnachting. Daarnaast is het mogelijk om uitgebreid te lunchen en te dineren. Op culinair vlak zetten we opnieuw stappen die ons nog beter definiëren", vertelt Michel Kloeg, exploitant van Hotel Zeeuws Licht. “Wij kiezen er bewust voor om gerechten te serveren die het hele gezelschap aan zullen spreken.

Opening in Coronatijd

“Natuurlijk hadden we de opening op feestelijke wijze willen organiseren, maar dat laten de huidige versoepelingen nog niet toe. Dat halen we later of volgend jaar in bij de opening van Hotel de Timmerfabriek in Vlissingen”, aldus Michel Kloeg. “Hetgeen wat mag, dat doen we. Dat houdt in dat we op het terras van restaurant Chabot gasten mogen ontvangen en bedienen van 12:00 uur tot 18:00 uur. Hiervoor is de lunch- en dinerkaart samengevoegd tot een verrassend geheel.” Alle richtlijnen van het RIVM worden opgevolgd. Dat betekent dus ook dat wanneer de versoepelingen door blijven zetten dat Kloeg Collection een gezellig samenzijn zal gaan organiseren.

Foto: Robert de Ruijter

Overig nieuws