Overheden stimuleren nieuwbouw hotels

13 september 2013
Overheden stimuleren nieuwbouw hotels

Een grote stijging van het aantal plannen zit er niet in; opmerkelijk is wel dat het aantal kamers per plan onverminderd hoog is. Wat dacht u van de plannen om bij het Olympisch Stadion
in Amsterdam een hotel te bouwen met ruim 100 kamers en nog eens een hotel bij hetzelfde stadion – een zogenaamd sporthotel – dat plaats moet bieden aan minimaal 440 gasten? Dit alles in het kader van het EK atletiek in 2016, dat plaats zal vinden in onze hoofdstad. Dit alles blijkt uit de cijfers van Hotelbouwplannen. "Hotelbouwplannen":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/voordeelactie-van-hotelbouwplannen-13108/ houdt exact bij wie, wat, waar en wanneer gaat verbouwen in de hotellerie.

*Nieuwbouw als trend*
We kunnen concluderen dat er meer dan twee keer zoveel nieuwbouw als verbouw is. Is nieuw bouwen de trend? Het lijkt er immers sterk op dat lokale overheden hun regio extra allure en aantrekkingskracht willen geven met de bouw van een hotel en bijbehorende faciliteiten.

*Stabiele koers*
Nederland als geheel laat op het gebied van hotelbouwplannen in de afgelopen maanden een stabiele koers zien: minder plannen dan vóór de crisis, maar wel veel meer kamers per plan. De hotels worden dus minder talrijk, maar vooral groter. Bovendien richt men zich in veel gevallen (ook) met nadruk op de zakelijke gast.

~Thijs Jacobs~
"~thijs.jacobs@uitgeverijps.nl~":mailto:thijs.jacobs@uitgeverijps.nl

Overig nieuws