Palace Hotel Noordwijk technisch failliet

Auteur: David Bakker
Economie 28 mei 2021
Palace Hotel Noordwijk technisch failliet

Het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee is technisch failliet. Dat bevestigt Paul Brandjes, eigenaar van het pand, aan Hospitality Management. Er is al maanden geen huur betaald. Afgelopen donderdag werden de deuren gesloten, kamers zijn niet meer te boeken. Een doorstart komt er niet. Brandjes geeft aan dat er gesprekken met geïnteresseerde partijen gepland zijn.

De bouwonderneming van Brandjes - De Raad – is zowel eigenaar van het pand als aandeelhouder van de exploitatie. Verkoop van het pand of verhuur van de exploitatie behoren beide tot de mogelijkheden. Wat het hotel moet kosten wil Brandjes niet delen.

Voor het personeel hoopt Brandjes dat de nieuwe partij het personeelsbestand overneemt. “Het lijkt mij logisch dat je als nieuwe partij het personeel wilt hebben dat het hotel door en door kent”, zegt de vastgoedondernemer.

Het rommelt al langer in Noordwijk aan Zee. Aan het begin van dit jaar haalde het hotel de naam van franchisegever Radisson van de gevel. De rechtbank in Den Haag bepaalde ruim een week geleden dat de naam weer terug moest. Door het faillissement kan De Raad op zoek naar een nieuwe partij.

Overig nieuws