Payer blij verrast met jubileumviering

18 september 2009
Payer blij verrast met jubileumviering

Roberto Payer 'onderging' vrijdagmiddag zijn 40-jarig jubileum bij Hilton International. Deze bijzondere mijlpaal werd groots gevierd waarbij Payer vooraf van niets wist. Voor zijn visie op het gastvrijheidsvak en eigenzinnige, succesvolle, activiteiten geniet Payer waardering en erkenning bij vele (oud)collega’s, (oud)medewerkers, vakgenoten en relaties. Deze waardering wordt ook gedeeld door de gemeente Amsterdam. De general manager van Hilton Amsterdam kreeg ter gelegenheid van zijn jubileum bij Hilton de Frans Banninck Cocq Penning uit handen van Burgemeester Job Cohen overhandigd. Felix Rottenberg trad op als ceremoniemeester en Paul Hermanides van Koninklijke Horeca Nederland Amsterdam hield een toespraak.

Payer (1950), geboren in de buurt van Venetië, deed de hotelopleiding in het Italiaanse Finmare en begon zijn loopbaan in de hotellerie op 19-jarige leeftijd bij Hilton Amsterdam. Hij doorliep diverse functies in andere Hiltons en keerde in 1991 terug in Hilton Amsterdam als general manager. Sindsdien gaat het goed aan de Apollolaan. Behalve dat Payer zijn persoonlijke stempel heeft gedrukt op het succes van het hotel, is hij vaak de motor geweest achter uiteenlopende initiatieven die hebben bijgedragen aan een positief imago van de gastvrijheidsindustrie in de hoofdstad. Daarmee zette hij niet alleen het Hilton aan de Apollolaan op de kaart, maar genereerde hij ook bekendheid voor de stad Amsterdam.

Met de jaarlijkse terugkerende Haringparty, zijn inzet en betrokkenheid bij het voormalige Chocoladefestival, nu voortgezet als ChoCa, de recente herdenking van 40 jaar 'Bed in for Peace' en zelfs met de speciaal ingerichte Starry Night kamer van Van Gogh en de Jan Cremer kamer in het hotel, genereert Roberto Payer op zijn geheel eigen manier positieve aandacht voor Amsterdam in de nationale en internationale media.

In 1995 werd hij uitgeroepen tot de Meest Markante Horeca Manager van het Jaar 1994, een onderscheiding ingesteld door de vakorganisatie Koninklijke Horeca Nederland. In 1998 is Roberto door de Italiaanse President Scalfaro benoemd tot Cavaliere della Repubblica Italiana en in 2003 door President Ciampi tot Commendatore della Stella della Solidarietà Italiana. In 2005 is Payer nog cum laude geslaagd voor zijn bachelor of business administration bij de Hotelschool Leeuwarden.
In zijn vrije tijd kookt de eigenzinnige general manager graag voor vrienden en luistert hij naar klassieke muziek. Andere hobby’s zijn moderne kunst, architectuur en stedenbouwkunde.

~Hospitality Management, Frank Lindner~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20van%20Hotellerie.nl%20op%20Hospitality%20Management&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Hospitality%20Management.nl%0A%0Ahttp://www.hospitality-management.nl/nieuws/payer-verrast-met-jubileumviering-40-jaar-hilton/


Overig nieuws