Payer blij verrast met jubileumviering

18 september 2009 |
Payer blij verrast met jubileumviering<

Roberto Payer 'onderging' vrijdagmiddag zijn 40-jarig jubileum bij Hilton International. Deze bijzondere mijlpaal werd groots gevierd waarbij Payer vooraf van niets wist. Voor zijn visie op het gastvrijheidsvak en eigenzinnige, succesvolle, activiteiten geniet Payer waardering en erkenning bij vele (oud)collega’s, (oud)medewerkers, vakgenoten en relaties. Deze waardering wordt ook gedeeld door de gemeente Amsterdam. De general manager van Hilton Amsterdam kreeg ter gelegenheid van zijn jubileum bij Hilton de Frans Banninck Cocq Penning uit handen van Burgemeester Job Cohen overhandigd. Felix Rottenberg trad op als ceremoniemeester en Paul Hermanides van Koninklijke Horeca Nederland Amsterdam hield een toespraak.

Payer (1950), geboren in de buurt van Venetië, deed de hotelopleiding in het Italiaanse Finmare en begon zijn loopbaan in de hotellerie op 19-jarige leeftijd bij Hilton Amsterdam. Hij doorliep diverse functies in andere Hiltons en keerde in 1991 terug in Hilton Amsterdam als general manager. Sindsdien gaat het goed aan de Apollolaan. Behalve dat Payer zijn persoonlijke stempel heeft gedrukt op het succes van het hotel, is hij vaak de motor geweest achter uiteenlopende initiatieven die hebben bijgedragen aan een positief imago van de gastvrijheidsindustrie in de hoofdstad. Daarmee zette hij niet alleen het Hilton aan de Apollolaan op de kaart, maar genereerde hij ook bekendheid voor de stad Amsterdam.

Met de jaarlijkse terugkerende Haringparty, zijn inzet en betrokkenheid bij het voormalige Chocoladefestival, nu voortgezet als ChoCa, de recente herdenking van 40 jaar 'Bed in for Peace' en zelfs met de speciaal ingerichte Starry Night kamer van Van Gogh en de Jan Cremer kamer in het hotel, genereert Roberto Payer op zijn geheel eigen manier positieve aandacht voor Amsterdam in de nationale en internationale media.

In 1995 werd hij uitgeroepen tot de Meest Markante Horeca Manager van het Jaar 1994, een onderscheiding ingesteld door de vakorganisatie Koninklijke Horeca Nederland. In 1998 is Roberto door de Italiaanse President Scalfaro benoemd tot Cavaliere della Repubblica Italiana en in 2003 door President Ciampi tot Commendatore della Stella della Solidarietà Italiana. In 2005 is Payer nog cum laude geslaagd voor zijn bachelor of business administration bij de Hotelschool Leeuwarden.
In zijn vrije tijd kookt de eigenzinnige general manager graag voor vrienden en luistert hij naar klassieke muziek. Andere hobby’s zijn moderne kunst, architectuur en stedenbouwkunde.

Hospitality Management, Frank Lindner



Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelbouwplannen Opening
Kontakt der Kontinenten opent ‘KonneKt restaurant, bar en lounge’ met hybride evenement

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten opent op vrijdag 4 september het gloednieuwe ‘KonneKt restaurant, bar en lounge’. Met de realisatie van KonneKt biedt het conferentiehotel niet alleen meer zitplaatsen in het restaurant én een verbeterde logistiek, maar genieten gasten voor...

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: