Performance art in Hotel BLOOM!

3 oktober 2014
Performance art in Hotel BLOOM!

Hotels doen steeds meer aan storytelling (het modewoord van 2014) en verleiden steeds vaker 'niet-gasten' om het hotel te bezoeken. Dat kan op
verschillende manieren en zo doet de Duitse designer en performancekunstenaar Helena Dietrich Hotel BLOOM! aan. In Becoming Lili val je een kleerkast binnen in Hotel BLOOM! en geef je jezelf over aan een ritueel. Of is het een verkleedfeestje voor gevorderden?

*Kledingstijl*
De Duitse designer en performanceartieste Helena Dietrich legt het belang uit van de symboliek die verankerd zit in onze kledingstijl (en bij uitbreiding onze identiteit). Ze confronteert ons met de dynamiek van onze keuzes, en vraagt zich af of deze keuzes een basis kunnen hebben in een collectief onderbewustzijn en in welke mate culturele parameters onze verbeelding sturen.

*Impact van de voorstelling*
Het publiek wordt een personage en iedereen bootst zijn/haar eigen levensstijl na. Dietrich reist met dit project naar verschillende hotelkamers en zal in oktober halt houden in Brussel bij Hotel BLOOM!. Elke dag kunnen 6 mensen deelnemen aan deze één-op-één-voorstelling. De voorstelling bestaat uit 3 verschillende stappen die na elkaar uitgevoerd moeten worden om de volledige impact te ervaren.

*Brussel*
De Duitse designer en performanceartieste
Helena Dietrich woont en werkt in Brussel. Na haar masteropleiding in Europese media aan de universiteit van Portsmouth, volgde ze een postgraduaatprogramma voor performancekunst en scenografie bij a.pass in Brussel. Becoming Lili is het resultaat van haar onderzoeksproject bij a.pass.

Voorstellingen in Hotel BLOOM!
8 – 11 oktober 2014
15 – 18 oktober 2014
22 – 25 oktober 2014

Overig nieuws