Peter Scholte nieuwe patissier Krasnapolsky

19 mei 2016 |
Peter Scholte nieuwe patissier Krasnapolsky

Patissier Peter Scholte brengt vanaf deze maand nieuwe zoete herinneringen naar NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. De executive pastry chef
slaat in het iconische hotel aan de Dam een brug tussen klassieke en moderne patisserie met zijn kenmerkende showelementen. Scholte zal zijn eerste creatieve recepturen doorvoeren in Grand Café Krasnapolsky, waar hij onder andere The Cake Room voor zijn rekening neemt.

Verhalen oproepen
"Grand Café Krasnapolsky is onderdeel van een instituut dat zoveel verhalen oproept. Patisserie heeft eigenlijk datzelfde effect. Zoet haalt vergeten momenten terug en schept gelijktijdig nieuwe herinneringen. En dat is precies hetgeen wat ik wil bieden aan de gasten van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky."

Gastronomische ervaringen
Scholte is, na 3*Michelin Chef Jacob Jan Boerma en consulting bartender Tess Posthumus, de volgende naam die NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky toevoegt om gasten gastronomische ervaringen passend bij het NH Collection merk te bieden. Scholte’s verfijnde showdesserts worden gecombineerd met Boerma’s bekende frisse tonen en zuren. Een moeiteloze samensmelting voor de heren, die beiden een lichtvoetige stijl koesteren waarin patisserie nooit overmatig zoet of zwaar zal zijn. ‘Dit is zo’n mooie uitdaging, juist door de samenwerking met Jacob Jan Boerma. Ik heb hier alle vrijheid om te doen wat ik wil, maar dit keer in unieke samenwerking met een driesterrenchef", aldus Scholte.

Over de patissier
Met Scholte haalt NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky jarenlange ervaring in huis. Zo werkte de patissier eerder voor onder meer dessertrestaurant Sucre, Mr Porter en The Duchess. Zijn creaties worden geleidelijk geïntroduceerd in Grand Café Krasnapolsky’s schatkamer van zoet: The Cake Room. Een signature spektakelstuk zal niet ontbreken. Naast zijn creaties voor The Cake Room giet Scholte zijn typerende glazuur over de welbekende Afternoon Tea en het dessertmenu van Grand Café Krasnapolsky. Voor het hotel creëert de chef de patisseriekaart voor meetings, events, roomservice en alle zoetigheden voor het NH Collection Breakfast.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Tech Branded Content
Netflix streamen kan nu ook op de hotelkamer

Het Van der Valk Hotel in Vianen heeft een primeur te pakken. In dit hotel kunnen de hotelgasten, op dit moment op 12 kamers, alle content vanaf hun eigen device streamen naar de hotel-tv. Dit is nieuw, want met name Netflix kon in hotels tot op heden niet zomaar gestreamd worden. Thuis kan vrijw ...

Hotelketens Achtergronden
Escape room geopend in Hampshire Hotel

Sir Paul McCartney verlaat halsoverkop zijn hotelkamer na een onrustige nacht. In zijn haast is hij een gigantische koffer vergeten. De inhoud hiervan is raadselachtig. Vrijwel meteen na zijn vertrek contacteert zijn management het hotel. Zij verzoeken nadrukkelijk de koffer te bewaken en deze niet ...

Hotelbouwplannen Achtergronden
Start van bouw Hotel De Timmerfabriek Vlissingen

Op donderdag 26 november heeft Wethouder John de Jonge, doormiddel van het onthullen van het bouwbord, de bouw van Hotel De Timmerfabriek officieel ingeluid. In het rijksmonumentale pand uit 1914 worden naast maar liefst 68 luxe loft (hotel)appartementen een restaurant, brasserie met chefs table, ba ...

Hotelketens Gastronomie
Thuisbezorging door Van der Valk tijdens Kerst

Het is niemand ontgaan; de horeca gaat er inmiddels vanuit dat er geen massale openstelling komt deze Kerst. Ook op het Van der Valk concern heeft corona flinke impact. Hoewel overnachtende hotelgasten welkom zijn, ziet de Kerst er voor Nederlands grootste horecabedrijf dit jaar heel anders uit. Sti ...

Interview Longread
Interview: ''Gelukkig hebben wij long-stay appartementen''

Loppersum. De Groningse plaats staat bekend als epicentrum van de aardbevingen, veroorzaakt door de gaswinning door de NAM. Tegelijkertijd is het een oase van rust, een plek waar je ruimte vindt en veilig kunt vertoeven. Cees de Vries, eigenaar van Hotel Spoorzicht & Spa, neemt ons mee door zijn ...

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: