Petitfours, de hartige variant

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Petitfours, de hartige variant

Ingrediënten

9 sneetjes bruin of wit casinobrood, zonder korst
300 gram verse geitenkaas
3 eetlepels peterselie, fijngehakt
3 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
zwarte peper, versgemalen
1/2 rode paprika, in kleine blokjes
1/2 gele paprika, in kleine blokjes
6 plakken gegrilde achterham
1 bakje rucolakers of tuinkers
18 kerstomaatjes, in vieren

Bereiding

Meng 200 gram geitenkaas met de peterselie en basilicum en peper naar smaak. Meng de helft met de rode paprikablokjes en de andere helft met de gele paprikablokjes. Bestrijk 3 sneetjes brood met kruidenkaas met rode paprika en 3 sneetjes met kruidenkaas met gele paprika. Beleg al deze sneetjes met ham. Leg de sneetjes met gele paprika op de sneetjes met rode paprika. Bestrijk de laatste 3 sneetjes aan beide kanten met de resterende geitenkaas en leg ze op de stapeltjes. Snijd deze stapeltjes met een scherp kartelmes zonder te duwen elk in 4 mooie vierkantjes. Garneer de petitfours bovenop met een toefje rucolakers en partjes tomaat. Zet ze tot gebruik in de koelkast.

Overig nieuws