Pilotproject tegen voedselverspilling hotelsector 

29 maart 2017 | Roy Spijker

Het Wereld Natuur Fonds gaat samen met de American Hotel & Lodging Associaton (Ahla) een aantal pilotprojecten starten die voedselverspilling in de hotelsector tegen moeten gaan. Onder meer de hotelketens Hilton, Hyatt, InterContinental Hotels Group en Marriot International doen mee aan de pilot.

Uit onderzoek van het WNF blijkt dat hotels de behoefte hebben aan een industriebrede training en educatie als het gaat om het verminderen van voedselverspilling. Ook zou er te weinig worden bijgehouden hoeveel voedsel er wordt verspilt. Volgens Ahla komt de rekening van Voedselverspilling juist terecht bij de consument en de foodservice-sector, waar de hotelbranche ook onder valt.

Programma
Ahla en het WNF hebben een programma ontwikkeld dat hotels ondersteuning geeft bij het reduceren van voedselverspilling. Het programma heeft verschillende pilots die in iedere stap in de keten voedselverspilling moet aanpakken. Zo wordt op reguliere basis de verspilling gemeten, komen er trainingsprogramma's voor werknemers, worden er speciale menu's gemaakt die voedselverspilling tegen moeten gaan en moeten klanten bewuster worden gemaakt.

Volgens CEO Katherine Lugar heeft de hotelindustrie een unieke kans om bewustzijn te creëren en om richtlijnen en tools te ontwerpen die nodig zijn om het verschil te maken op het gebied van voedselverspilling. Volgens haar is de deelname van grote Amerikaanse hotelketens een teken dat er op de lange termijn iets gedaan kan worden tegen verspilling.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: