Pitabroodje sellerysalade en tuinkers

1 januari 2016 | Jorien Slager

De zomer en nazomer vragen om iets lichts en gemakkelijks. Dan hapt niets zo lekker weg als een licht, vrolijk aangekleed broodje. Verrassend fris van smaak en in een handomdraai op tafel gezet. Dit pitabroodje is ideaal als klein lunchgerecht of tussendoortje voor twee personen.

Ingrediënten (2 personen)

3 pitabroodjes
1 bakje tuinkers
1 bakje sellerysalade (ongeveer 200 g)
3 tomaten
4 blaadjes lollo rosso

Bereidingswijze

Rooster de pitabroodjes en snij ze doormidden. Knip de tuinkers van de voedingsbodem, was de plantjes en laat ze uitlekken. Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de pitabroodjes doormidden. Leg op 4 helften pitabroodje een blaadje sla. Verdeel de plakjes tomaat erover en schep er een beetje sellerysalade op. Verdeel de tuinkers over de salade. Stapel 2 helften met sellerysalade op elkaar en leg een “lege” helft van een pitabroodje erop. Doe dat ook met de andere helften en steek er prikkers in.

Variaties

Dit gerechtje kan ook verwarmd worden. Kort in de oven met een klein drupje olie op het brood. Voeg de sla dan op het laatste moment pas toe in verband met verkleuren en slap worden.

Vervang de sellerysalade eens door eiersalade.

Gebruik ook eens ciabattabrood.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Awards Achtergronden
Award Familiehotel 2020 gaat naar Preston Palace  

Preston Palace is voor de zesde maal op rij uitgeroepen tot 'Familiehotel van het Jaar'. Maar liefst 83% van de stemmers stemde op het Twentse all-inclusive resort. Om haar dankbaarheid te benadrukken doneert Preston Palace aan een goed doel dat zich inzet voor families, krijgen alle medewer...

Booking.com OTA's
Booking.com introduceert een nieuw systeem voor kwaliteitsclassificaties

Booking.com introduceert een nieuw systeem voor kwaliteitsclassificaties voor appartementen, vakantiehuizen en villa's; het nieuwe systeem maakt het makkelijker voor reizigers om de kwaliteit van unieke verblijfsplekken te vergelijken. Reizigers hebben tegenwoordig meer keuze dan ooit als ze...

Personeel
De nieuwste technologische tools voor het koesteren van talent

Waar menselijk talent in de jaren ‘90 werd gezien als een verrijking om te managen onder het concept van talentmanagement, neemt het koesteren van talent een humanistisch standpunt in van de mensen van een organisatie van wie het doel in lijn is met het bedrijf dat talent ontwikkelt en koester...

Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

Achtergronden Internationaal
Relais & Châteaux verwelkomt negen nieuwe leden

Negen nieuwe leden van over de hele wereld komen de familie Relais & Châteaux verrijken. Dankzij hun uitzonderlijke locaties, de charme van hun architectuur, hun unieke geschiedenis en het talent van hun chef-koks, openen deze huizen nieuwe vensters naar de wereld voor reizigers. Chatha...

Columns
Column Hans van Spronsen: OK Boomer

Wellicht heeft u het de afgelopen weken of maanden online voorbij zien komen, de nieuwe online grap die graag wordt verspreid door millennials en de generaties die daarop volgen; ‘OK Boomer’. Kort gezegd is het een grapje met een serieuze kern, de term werd zelfs al gebruikt in het parle...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: