QO Amsterdam wint award voor beste nieuwe urban hotel

20 november 2018 | David Bakker

Op maandag 19 november beoordeelde de vakjury van de AHEAD Awards, bestaande uit toonaangevende hoteliers, architecten en interieurontwerpers, de genomineerde hotels op factoren als esthetische kwaliteit, de gastervaring en hun commerciële rentabiliteit. QO Amsterdam won de AHEAD Award in de categorie 'Urban Hotel - Newbuild' voor hun uitzonderlijke design en architectuur in een compleet nieuwbouwproject.

Bij de bouw van het hotel werd internationaal ontwerpbureau Conran and Partners geselecteerd voor het ontwerp van de hotelkamers en werd het Nederlandse bureau TANK in de arm genomen voor het ontwerpen van de publieke lagen (restaurant Persijn, bar Juniper & Kin, de lounge en frontdesk, en de meeting floor). Het ontwerp van beiden bestaat uit verschillende ingrediënten die gezamenlijk uitdrukking geven aan het gedachtegoed van het QO; sustainable luxury.

Eerder dit jaar won het Amsterdamse hotel al twee belangrijke design awards. Zo mocht het vorige maand al een SBID International Design Award in ontvangst nemen voor hun bar Juniper & Kin, en wist QO Amsterdam eerder de Hotel Property Award te winnen door de jury te overtuigen met hun consequente, duurzame concept en hun hoge kwaliteitsstandaarden.

Voor meer informatie of vragen, neem contact via de onderstaande gegevens.

Over QO Amsterdam - In het dynamische Amstelkwartier, het ‘nieuwe stukje stad’ in Amsterdam, ligt QO Amsterdam: een lifestylehotel waarbij luxe naadloos gecombineerd wordt met circulariteit en duurzaamheid. Elk innovatief aspect van QO Amsterdam is ontworpen om een positieve impact op de wereld te creëren en de beleving voor de gasten - zowel reizigers als de lokale gemeenschap - zo aangenaam mogelijk te maken; van de kas op het dak, tot de bewegende gevel en energiebesparende constructies.

Dit hotel is een product van Amstelside B.V. en wordt gemanaged door IHG Management (Nederland) B.V.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: hotel in voormalig klooster Utrecht

Utrecht kent een behoorlijke hotelontwikkeling en dat is niet verwonderlijk, gezien het aantal kamers in de Domstad. Dat aantal blijft immers behoorlijk achter bij de (verwachte) vraag. In de bruisende wijk Lombok opende onlangs het parochiehuis van het nieuwe hotel The Anthony. In het kloostergedee...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Personalia
Niels Hoek nieuwe sales manager U Parkhotel

Niels Hoek is per 1 december 2018 begonnen als Sales Manager bij het nieuw te openen U Parkhotel in Enschede. Na bijna twee jaar keert Niels weer terug naar de hotel- en congresbranche. Met meer dan acht jaar ervaring brengt Niels veel kennis mee naar het nieuwe U Parkhotel op de campus van de Unive...

NH Hotels Interview Longread
Interview: vierde nhow geopend in Marseille

nhow, het nieuwste merk van de Spaanse hotelketen NH, begint serieuze vormen aan te nemen. Na Rotterdam, Berlijn en Milaan, opende afgelopen september nhow Marseille. Hospitality Management was erbij en aanschouwde de ambitieuze toekomstplannen van een merk dat zich liever niet laat bundelen. &ldquo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: