Reint van Rooij F&B Professional of the year

22 januari 2012
Reint van Rooij F&B Professional of the year

Reint van Rooij, F&B-Manager van het 611 kamers tellende Novotel Amsterdam City, is uitgeroepen tot F&B Professional of the Year 2012. Van Rooij werd tijdens het jaargala van de AF&BM op
21 januari in de Koepelkerk in Amsterdam verkozen tot opvolger van Suzanne de Zwaan (F&B-Manager bij Congreshotel Papendal) die de award in 2011 won.

AF&BM F&B Professional of the Year 2012 | jurybijeenkomst op 19 januari door "punkmedia":http://www.punkmedia.nl/.

*Finalisten*
Na een enerverende stemronde was Van Rooij samen met Patrick Wolffenbuttel (F&B-Manager bij het NH Grand Hotel Krasnapolsky) en Hermen Nijhuis (F&B-manager bij het Intell Hotels Intell Zaandam) overgebleven als finalist.

*Vakjury*
De drie finalekandidaten presenteerden zich op 19 januari voor een vakjury. Juryvoorzitter en hotelconsultant Willem Reimers, directeur SVH Bob Schut, Suzanne de Zwaan en hoofdredacteur van Hospitality Management Frank Lindner velden het eindoordeel over de presentaties.

*Doodgaan van de spanning*
Kort voor de bekendmaking van de winnaar op het gala door Willem Reimers nam presentator Frank Lindner nog even poolshoogte aan de tafel met de finalekandidaten. Bij Nijhuis zat het wel goed met zijn zenuwen. Van Rooij zei "haast dood te gaan van de spanning", en ook Wolffenbuttel zag er, ongeacht wie er zou winnen, wel naar uit dat het "allemaal achter de rug is".


~Eindelijk is dan de kogel door de (Koepel)kerk, Reint van Rooij is de nieuwe F&B Professional of the year. Links Hermen Nijhuis, rechts Patrick Wolffenbuttel~

*Op zoek naar ware ambassadeur*
Willem Reimers gaf voor het bekendmaken van de winnaar nog tekst en uitleg over de finaledag. "De drie kandidaten hadden ieder zo hun eigen unieke presentaties. De jury was het er over eens dat de finalisten duidelijk kennis hebben van het F&B-vak. Bij het unanieme besluit van de jury heeft het kunnen uitdragen van het ambassadeurschap dat bij deze titel hoort voor een zeer groot deel meegewogen."


~Juryvoorzitter Willem Reimers geeft tekst en uitleg~

*Kroon op het werk*
Na de bekendmaking en het in ontvangst nemen van de prijzen gaf Van Rooij in een eerste reactie aan het "geweldig" te vinden, "maar ik wil ook nog even de spotlight op mijn collegafinalisten richten. Ze zeggen altijd dat een wedstrijd zo goed is als de aanwezig concurrentie. Nou, die was er zeker. Ik zie deze prijs als een prachtige kroon op mijn eerste twintig jaar als F&B professional."


~Frank Lindner vraagt Reint van Rooij om een eerste reactie~

*Prijzen*
Van Rooij ging behalve met de titel ook naar huis met een cheque voor een diner voor twee personen bij restaurant Vinkeles, een magnum Champagne en een mooie fles Zacapa XO rum.


~Op de foto (vlnr): voorzitter van de AF&BM Richard Francke, Bob Schut, Reint van Rooij, Suzanne de Zwaan, Willem Reimers en Frank Lindner~

*Feestje!*
Na de prijsuitreiking werd voor de 160 aanwezigen nog het dessert geserveerd. Daarna gingen de tafels aan de kant, begon de energieke band met spelen en kon het feestgedruis losbarsten.

~Frank Lindner~

Overig nieuws