Relais & Châteaux verwelkomt negen nieuwe leden

20 januari 2020 | redactie

Negen nieuwe leden van over de hele wereld komen de familie Relais & Châteaux verrijken. Dankzij hun uitzonderlijke locaties, de charme van hun architectuur, hun unieke geschiedenis en het talent van hun chef-koks, openen deze huizen nieuwe vensters naar de wereld voor reizigers.

Chatham Inn, Cap Cod, Verenigde Staten

De zorgvuldige restauratie van deze herberg, gebouwd aan het begin van de 19e eeuw, biedt een vleugje eigentijdse charme aan de typische New England-stijl. Gelegen tussen het historische centrum van Chatham en de oceaan, nodigt dit familiehuis u uit om te genieten: van de keuken van  chef Christophe Létard tot de spectaculaire zee. Chef Létard, oorspronkelijk afkomstig uit Normandië en een fervent kampioen van duurzaam vissen, wordt geïnspireerd door de voortreffelijkheid van de lokale producten die hij verwerkt tot smaakvolle creaties.

Secret Bay, Dominica, Caraïben

Het eiland Dominica, het natuureiland van de Kleine Antillen, is de thuisbasis van een van de mooiste natuurlijke omgevingen ter wereld, waaronder een tropisch bos dat door Unesco is geselecteerd als Werelderfgoed. Op een achtergrond van weelderig groen bevinden zich hier zes charmante villa’s op een klif. Deze prachtige huizen zijn gebouwd met duurzame materialen en uitgerust met privézwembaden. Ze kijken uit op twee hemelse stranden en bieden een luxe Robinson Crusoe-ervaring, ideaal om uw innerlijke rust te herstellen.

Cirqa, Arequipa, Peru

In 1540 werd de stad Arequipa opgericht en handhaafde een klooster in het hart van de stad de legendarische traditie van gastvrijheid van de monniken, die altijd bereid waren om voedsel en onderdak te verstrekken. Honderden jaren later heeft Unesco deze prachtige plek een plek gegeven op de werelderfgoedlijst. Prachtig gerestaureerd door lokale ambachtslieden met behulp van traditionele materialen zoals vulkanische steen, biedt het klooster de magie van een historische omgeving verrijkt met een eigentijdse inrichting. Cirqa biedt gasten de mogelijkheid om het rijke culinaire erfgoed van Arequipa te ontdekken in het restaurant dat gespecialiseerd is in pittige gerechten met aandacht voor lokaal geteelde producten.

Bora Bora Pearl Beach Resort & Spa, Bora Bora, Frans Polynesië

Bora Bora Pearl Beach Resort en Spa ligt op Motu Tevairoa, een klein koraaleiland in Frans-Polynesië, met een bevoorrechte plek op een van de mooiste lagunes in de archipel. De villa's en bungalows, gebouwd in een authentieke Polynesische stijl met alleen natuurlijke en traditionele materialen, liggen aan een smetteloos strand, midden in een tropische tuin of met uitzicht op de lagune. Het is daarom geen verrassing dat het hotel deelneemt aan het koraalrestauratieprogramma dat is ontworpen om deze unieke omgeving te beschermen.

Open in april 2020

Grand House, Algarve, Portugal

Dit prestigieuze hotel was de eerste die in 1926 in de Algarve werd geopend. De recente restauratie toont de Belle Époque-architectuur en opent zo een nieuw hoofdstuk in het leven van deze karakteristieke locatie. Grand House ligt in het centrum van de prachtig historische stad, gebouwd langs de rivier de Guadiana, bij de grens met Spanje.  Het privéstrand ligt op slechts vijf minuten afstand en is gereserveerd voor louter de gasten van het hotel. De keuken is een ode aan de lokale keuken en Portugese culinaire tradities, geïnspireerd door producten van zowel land als zee.

Monaci delle Terre Nere, Sicilië, Italië

Monaci delle Terre Nere dankt zijn historische architectuur en opmerkelijke locatie op de hellingen van de Etna aan de monniken van de Orde van Saint Anne, die zich daar in de 18e eeuw vestigden. Het imposante landhuis, de stallen en de oude wijnpers zijn prachtig gerestaureerd en bieden een vredige en romantische omgeving waarin u het landschap kunt waarderen dat zich uitstrekt van de vulkaan tot de zee. Het pand streeft naar een milieuvriendelijke aanpak en biedt Siciliaanse gerechten met producten van de prachtige boerderij en het landgoed.

Castello Banfi – Il Borgo, Toscane, Italië

Ten zuiden van Montalcino, op het idyllische platteland van Val d'Orcia, worden de wijngaarden van Castello Banfi over het hoofd gezien door een fort uit de 12e eeuw en een "Borgo",een klein dorp met oude huizen met weelderige slaapkamers. De Enoteca, Balsameria, het glasmuseum en de restaurants in het kasteel nodigen u uit om de vele allures en schatten van Toscane te ontdekken, terwijl u wordt verleid door de middeleeuwse charme van dit ensemble van gebouwen omringd door wijngaarden en olijfboomgaarden.

Château Roslane, Meknes, Marokko

Langs de route van de keizerlijke steden van Marokko, aan de poorten van Meknes, liggen 2.000 hectare wijngaarden met een eigentijds hotel dat verfijnde materialen harmonieus combineert met klassieke lijnen. Omgeven door een natuurlijke omgeving, nodigt het kasteel u uit voor een zintuiglijke reis naar de kunst van het Marokkaanse leven. Ontdek de wijnen van het landgoed en geniet van de verfijnde keuken, waar de wijnen worden gecombineerd met producten die op het terrein zijn gekweekt.

Gaon, Seoul, Zuid Korea

Chef-kok Kim Byung Gin heeft de afgelopen 15 jaar de subtiliteiten van de Koreaanse keuken verkend, geleid door zijn eigen inspiratie en de seizoenen. Van de minimalistische inrichting van de privékamers tot de keuze van keramiek gemaakt voor het restaurant, alles is bedacht om gasten volledig te laten genieten van de aangeboden ervaring. Gaon wil een esthetisch ideaal bieden waarin gastronomie, kunst en vakmanschap harmonieus samenkomen.

Over Relais & Châteaux

Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging van 580 unieke hotels en restaurants over de hele wereld, eigendom van en beheerd door onafhankelijke ondernemers - meestal gezinnen - die gepassioneerd zijn door hun vak en diep betrokken zijn bij het smeden van warme, langdurige relaties met hun gasten. . Relais & Châteaux is gevestigd op vijf continenten, van de wijngaarden in de Napa-vallei tot de Provence tot de stranden van de Indische Oceaan. Het nodigt mensen over de hele wereld uit om te genieten van heerlijke reizen, om de onnavolgbare art de vivre te ontdekken die in elke lokale cultuur is gegraveerd en om een ??onvergelijkbare ervaring te delen. Relais & Châteaux-leden beschermen en promoten de rijkdom en diversiteit van de culinaire- en gastvrijheidstradities van de wereld, om ervoor te zorgen dat ze blijven bloeien. Ze zijn evenzeer toegewijd aan het behoud van lokaal erfgoed en het milieu, zoals verwoord in de visie van de vereniging gepresenteerd aan UNESCO in november 2014.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Toerisme Den Haag
Den Haag is een perfecte Staycation bestemming

In maart en april vlogen de annuleringen binnen bij de hotels. Het leek een dramatisch jaar te worden. Ondertussen zitten hotels aan de kust weer helemaal vol en profiteren ze van het feit dat veel Nederlanders dit jaar voor een vakantie in eigen land gaan. – Aankomend weekend nog last minu...

Amsterdam Coronacrisis
Zakelijke markt start weer op: Mercure Amsterdam City heropent op 17 juli

Het viersterrenhotel Mercure Amsterdam City heropent haar deuren op 17 juli. Door de versoepelde maatregelen kan het hotel de veiligheid voor gasten en het personeel weer garanderen. Alle 386 moderne kamers worden weer beschikbaar gesteld voor zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen. Het Mer...

Opening Internationaal
NoMad Londen opent in december

Het in New York gevestigde horecabedrijf Sydell Group is opgericht door hotelier Andrew Zobler, en in Londen opende Zobler The Ned in samenwerking met Ron Burkle en Soho House. Deze keer heeft hij samengewerkt met de in Doha gevestigde investeringsmaatschappij BTC om NoMad London te lanceren. Het ho...

Interview Longread
Hotelier Gijs Hendrikx: ''Ik betaal huur op basis van bezetting''

“Hee, met Gijs!” Ik moet even nadenken, maar dan valt het kwartje. Het is Gijs Hendrikx, de veelbelovende en succesvolle hotelier uit Venlo die mij belt. “Ik bel je even om te vertellen hoe het hier in Venlo allemaal is gegaan tijdens de coronacrisis. Volgens mij mag ik van geluk s...

Interview
Ambities bij hotel blooming in Bergen ''Een Bib Gourmand zou geweldig zijn''

Dit interview is onderdeel van het drieluik ‘Hotellerie aan de Noordzeekust geportretteerd’. Twee weken geleden publiceerden we deel 1, het interview met Syrco Bakker, tweesterrenchef van Pure C, onderdeel van Strandhotel Candzand-Bad. Vorige week volgde deel 2: het interview met Mariann...

Onderwijs Ondernemen
Deze hotelprofessionals zijn klaar voor het post-corona tijdperk

Blije gezichten van hotelprofessionals. We vonden het wel weer eens tijd om met iets positiefs te komen. Op de foto zie je de cursisten die met goed gevolg de Revenue Management training - aangeboden door HM Academy, met als trainer Stan Josephi - hebben afgerond. Kansen pakken Ondanks de rece...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: