Restaurant de Wanne heropend

5 november 2015 |
Restaurant de Wanne heropend<

Restaurant de Wanne, onderdeel van Parkhotel de Wiemsel, is weer open. Zowel restaurant als keuken zijn grondig gerenoveerd,
waarbij architect Ronald de Baas werd bijgestaan door de Amerikaanse restaurantdesigner Peter Niemitz. Het resultaat is een sfeervolle eetkamer met bibliotheek, bar en open haard en een inductiekeuken. Hier wordt onder leiding van chef Stefan Bekhuis gekookt naar het seizoen; verfijnde gerechten met eerlijke ingrediënten, maar zonder pretenties. Zo is er het driegangenkeuzemenu van de chef voor €37 per persoon. Gasten kunnen onder meer genieten van graved lachs met quinoasalade en kalfspastrami met geitenkaas en van parelhoenborst tot varkenslende. De Wanne is dagelijks geopend voor zowel ontbijt als lunch en diner.

Nieuwe fase voor restaurant
De geschiedenis van De Wanne startte met de opening in 1968. Het restaurant maakte vervolgens einde vorige eeuw faam als een van de weinige Nederlandse sterrenrestaurant. Nu gaat De Wanne een nieuwe fase in. Het restaurant heeft een meer knusse uitstraling gekregen en die lijn wordt doorgetrokken op de kaart. Alles draait om hoogwaardig genieten op een ontspannen manier, met een selectie van gerechten die passen bij de regio en het seizoen. Tijdens de donkere dagen binnen bij de openhaard, ’s zomers lekker buiten op het ruime en zonnige terras met uitzicht op het park dat tijdens de renovatie werd gecreëerd.



Inspiratie en passie
Gebrande tonijn, aardappel kaantjes, laurierijs… Chefkok Stefan Bekhuis staat vol inspiratie en passie achter de pannen. Jarenlang was hij als souschef medeverantwoordelijk voor de keuken van De Wanne en nu zwaait hij er de scepter. Zijn stijl kenmerkt zich door klassieke gerechten met een vleugje nostalgie en hij heeft altijd oog voor detail. Het menu gaat gepaard met een gulle selectie goede wijnen, van aantrekkelijk tot zeer exclusief.

Nieuw concept
Stefan Bekhuis is trots op zijn keuken en op de nieuwe kaart: "De Wanne heeft een nieuw concept en daar kook ik maar wat graag voor. De gerechten zijn minder complex dan vroeger, maar exclusief in hun eenvoud. De nieuwe Wanne beweegt zich helemaal in lijn met de trend die gastronomisch gaande is. Ook wij gaan terug naar waar het nou werkelijk om draait: smaak. Ik houd ingrediënten graag herkenbaar en kies ervoor groente niet te koken, maar te braden of te stoven. Zo wordt het eten van boerenkool, wortel of andijvie een compleet andere smaakbeleving. De nieuwe stijl maakt ons restaurant toegankelijker, maar de kwaliteit blijft uiteraard hoog. Gastronomie van nu!"

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanweg...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: