Restaurant Reflet viert 125e verjaardag

22 september 2010 |
Restaurant Reflet viert 125e verjaardag

Het fameuze Franse à la carte Restaurant Reflet van het NH Grand Hotel Krasnapolsky viert in oktober 2010 haar 125-jarig bestaan. Gasten kunnen deze maand volop van culinaire feestelijke hoogstandjes in één van de oudste restaurants van Amsterdam genieten. De keukenbrigade van Reflet verzorgt in de feestmaand een vijf gangen menu, inclusief bijpassende wijnen en afsluitende koffie of thee voor de toepasselijke prijs van 125 euro per twee couverts.

Reis door de tijd
Gasten beleven een reis door de 125 jaren dat het restaurant jong is, waarbij bijzondere gerechten uit deze periode terugkomen. Het menu, volgens klassiek Franse opzet: vooraf tonijn “Veronique”, daarna gebonden gevogeltesoep met appeltortellini, als entremet tongfilet met doperwten en wortel, hoofd runderentrecôte met zwezerikkroketje, kapucijners, Hollandaisesaus met tomaat, pommes duchesse en andijvie, en als dessert een bereiding van fruit met crêpe “Krasnapolsky”.

Eerder museum dan restaurant
Het monumentale restaurant, dat dateert uit 1885, is zeer goed onderhouden en valt onder monumentale zorg. Klasse, uitstraling, rust en romantiek kenmerken dit fameuze Restaurant in de ‘Belle Epoque’-stijl. Restaurant Reflet wordt nog steeds opgesierd door prachtige schilderijen
die in 1885 geschilderd zijn door A. Graux. Als men het restaurant binnenstapt, waant men zich eerder in een museum dan een restaurant. Na de oorlog heeft het restaurant een renovatie ondergaan; onder andere de houten vloer is vervangen door een stenen mozaïekvloer en het plafond en interieur zijn aangepast.

Bereidingen aan tafel
Restaurant Reflet heeft een prettige ambiance, klassieke gerechten met bijpassende wijnen en een informele bediening. De menukaart benadrukt de klassieke Franse- en Nederlandse keuken. Traditionele gerechten waarvan enkele aan tafel bereidt worden, maken het diner compleet.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: