Restaurant Reflet viert 125e verjaardag

22 september 2010
Restaurant Reflet viert 125e verjaardag

Het fameuze Franse à la carte Restaurant Reflet van het NH Grand Hotel Krasnapolsky viert in oktober 2010 haar 125-jarig bestaan. Gasten kunnen deze maand volop van culinaire feestelijke hoogstandjes in één van de oudste restaurants van Amsterdam genieten. De keukenbrigade van Reflet verzorgt in de feestmaand een vijf gangen menu, inclusief bijpassende wijnen en afsluitende koffie of thee voor de toepasselijke prijs van 125 euro per twee couverts.

*Reis door de tijd*
Gasten beleven een reis door de 125 jaren dat het restaurant jong is, waarbij bijzondere gerechten uit deze periode terugkomen. Het menu, volgens klassiek Franse opzet: vooraf tonijn “Veronique”, daarna gebonden gevogeltesoep met appeltortellini, als entremet tongfilet met doperwten en wortel, hoofd runderentrecôte met zwezerikkroketje, kapucijners, Hollandaisesaus met tomaat, pommes duchesse en andijvie, en als dessert een bereiding van fruit met crêpe “Krasnapolsky”.

*Eerder museum dan restaurant*
Het monumentale restaurant, dat dateert uit 1885, is zeer goed onderhouden en valt onder monumentale zorg. Klasse, uitstraling, rust en romantiek kenmerken dit fameuze Restaurant in de ‘Belle Epoque’-stijl. Restaurant Reflet wordt nog steeds opgesierd door prachtige schilderijen
die in 1885 geschilderd zijn door A. Graux. Als men het restaurant binnenstapt, waant men zich eerder in een museum dan een restaurant. Na de oorlog heeft het restaurant een renovatie ondergaan; onder andere de houten vloer is vervangen door een stenen mozaïekvloer en het plafond en interieur zijn aangepast.

*Bereidingen aan tafel*
Restaurant Reflet heeft een prettige ambiance, klassieke gerechten met bijpassende wijnen en een informele bediening. De menukaart benadrukt de klassieke Franse- en Nederlandse keuken. Traditionele gerechten waarvan enkele aan tafel bereidt worden, maken het diner compleet.

~Frank Lindner~

Overig nieuws