Reviews van accommodaties zijn essentieel bij keuze consument

29 april 2019 | Thijs Jacobs

Reizigers nemen vakantiefoto’s en beschrijvingen van accommodaties niet langer voor lief. In plaats daarvan nemen slimme boekers reviews van eerdere gasten mee in hun overweging om een accommodatie te boeken, vooral als ze in een unieke accommodatie willen verblijven.

Voor dit soort reizigers ligt de kracht van de klantreview niet alleen in het contact met de mensen die zij tijdens hun verblijf ontmoeten. Het begint thuis, nog voordat ze hun reis boeken. In een onderzoek uitgevoerd door Booking.com zegt meer dan een derde (34%) van de Nederlandse reizigers een accommodatie niet te hebben geboekt vanwege de negatieve beoordelingen over de host, ondanks het feit dat de prijs, locatie en kwaliteit van de accommodatie precies waren wat ze zochten. 

Belangrijk hulpmiddel

Daarnaast kwam aan het licht dat ruim twee derde (68%) van de Nederlandse reizigers reviews een belangrijk hulpmiddel vindt bij hun zoektocht naar een vriendelijke en gastvrije host. Ook blijkt uit de reviewdata van Booking.com dat reizigers via Booking.com het personeel hoger beoordelen dan iedere andere categorie waarop een accommodatie beoordeeld wordt, zoals faciliteiten, hygiëne, comfort, prijs-kwaliteitverhouding en locatie.

Niet alleen in het boekingsproces speelt de host een belangrijke rol; juist tijdens het verblijf kan de host een vakantie maken of breken. Zo komen reizigers door een warm welkom bij het inchecken op hun vakantieadres sneller in de vakantiestemming, wat vooral van belang is als reizigers een stressvolle reis achter de rug hebben. Met name de eerste momenten in een verblijf zetten de toon. Meer dan de helft (54%) van de Nederlandse gasten hoopt dat de host goed voor ze zorgt en dat ze hartelijk welkom geheten worden, zodat ze snel aan hun nieuwe omgeving kunnen wennen. Het is namelijk vooral de persoonlijke aandacht waardoor reizigers zich thuis voelen op hun vakantieadres. Voor 56% van de Nederlandse reizigers staat een knus thuis ver van huis gelijk aan gastvrijheid.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personalia Hotel
Nieuwe operations manager Landgoed Huize Bergen

Hubèrt van den Heuvel is de nieuwe operations manager van Landgoed Huize Bergen te Vught. Van den Heuvel heeft in het verleden veel ervaring opgedaan binnen de hospitality. De afgelopen 10 jaar heeft hij gewerkt als (interim)bedrijfsadviseur voor horecabedrijven op het gebied van conceptontwi...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Tech Advertorial
Best Western City Hotel de Jonge kiest voor PMS van Guestline

Het Best Western City Hotel de Jonge is sinds 1874 een begrip in de hoofdstad van Drenthe en beschikt over 72 hotelkamers, restaurant en 8 vergaderzalen. Het hotel kiest voor een PMS-systeem van Guestline. Rob Riper, algemeen directeur van Best Western City Hotel de Jonge: Met de installatie heb...

Personalia
Transfers binnen Hotel Okura

Met het aantreden van Michiel Roelfsema als general manager van Hotel Okura Amsterdam vinden er verschuivingen binnen het managementteam plaats. Michiel Roelfsema maakt bekend dat Femke Groeneveld-Weller en Jos Pallandt, beiden reeds werkzaam in het hotel, nieuwe verantwoordelijkheden op zich nemen....

Opening
Bühne vrij voor Ruby Leni Hotel Düsseldorf

Niet ver van de beroemde Königsallee opende de Ruby Group afgelopen maandag 13 mei met Ruby Leni haar tweede hotel in Düsseldorf. Het hotel heeft 170 kamers, een bar, een café en een buitenterras. De ruimtes die vroeger als kantoorruimte van het Mischimmobilie dienden, herbergen teg...

Events
Van Hessen viert honderd jarig bestaan met speciaal event

Ronald Huiskamp is conceptontwikkelaar, eigenaar van H-Hospitality en eigenaar van het restaurant Arles. Drie goede redenen om Ronald uit te nodigen om te spreken tijdens het 100-jarig event van Van Hessen. Een restaurant starten is één. Je doelstellingen realiseren is twee. Ronald ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: