Roberto's Hilton Amsterdam bestaat 20 jaar

30 september 2014 |
Roberto's Hilton Amsterdam bestaat 20 jaar

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Roberto's Restaurant werd gisteren een feestelijke lunch geserveerd in
Hilton Amsterdam. Naamgever en gastheer Roberto Payer verwelkomde de Italiaanse ambassadeur in ons land, Francesco Azzarello, en trouwe partners van het eerste uur, wijnproducent Fiorenzo Dogliani van Batasiolo en Gerda Santisi, weduwe van Salvatore Santisi van Italcasa. Voor de viering van 20 Anni di Pura Cucina Italiana wordt het komend jaar elke maand een ander jubileummenu geserveerd, om te beginnen een herfstmenu met Tartufo e Barolo in de hoofdrol.

Foto: Van links naar rechts: Gerda Santisi, Roberto Payer, Francesco Azzarello en Fiorenzo Dogliani.

Vernoemd naar Roberto
Het was destijds een bewuste keuze om Roberto’s Restaurant naar de naamgever te vernoemen. Bij zijn aantreden als general manager van Hilton Amsterdam in 1992 was er geen duidelijke restaurantsignatuur. Meer en meer liet de mediterrane invloed zich gelden in de keuken en op zeker moment was het puur Italiaans. Inclusief de aankleding en sfeer. Het was duidelijk: Roberto’s Restaurant. Zelf staat de general manager nog steeds het liefst in de keuken toe te kijken hoe zijn favoriete gerechten worden klaargemaakt. En hij proeft. Altijd weer. Als iemand in de afgelopen jaren toezicht heeft gehouden op de Pure Italiaanse Keuken is het Roberto Payer.

Proefsessie
Honderden recepten en ingrediënten uit de overvloedige Italiaanse keuken passeerden de revue. Alle regio’s van noord naar zuid kwamen aan bod. Alle seizoenen. Alle voorkeuren en eigen signatuur van de Italiaanse chefs die de scepter zwaaiden in Roberto’s. En favoriete gerechten van bijzondere samenwerkingspartners, wijnproducenten en gasten. En altijd is er die ultieme proefsessie voordat Roberto Payer zijn fiat geeft aan smaak en uitvoering. Met soms verhitte discussies in de keuken over een beetje meer van dit of minder van dat. Als de Italiaanse keuken niet al bekend stond om zijn pure ingrediënten zou het in Roberto’s Restaurant zijn uitgevonden. De naamgever houdt gewoon van simpel, echt eten.

Klassieke gerechten met eigen twist
Klassieke gerechten in Roberto’s Restaurant krijgen soms een eigen twist in uitvoering en presentatie door de creatieve inbreng van de chef. Spaghetti alla carbonara werd Fagottini Roberto’s. Een Romaanse klassieker in een nieuw jasje, op basis van de oorspronkelijke receptuur. Datzelfde geldt voor een ander succesnummer uit de Italiaanse keuken, Dripping di pesce. Deze bekende zeevruchtensalade uit Sorrento wordt in Roberto’s in een eigen signatuur geserveerd, refererend aan de schilderstijl van Jackson Pollock, die ook de inspiratie vormde voor de klassieke Carpaccio Cipriani.

Onderscheidingen
Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam is onderscheiden met het Italiaanse keurmerk Marchio dell’ Ospitalitá Italiana en in 2012 bekroond met de Gouden A Tavola Award voor de beste 10 Italiaanse restaurants van ons land. Ook heeft het restaurant een Bib Gourmand.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

21 jaar geleden in Hospitality Management: Sander Allegro

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week een column van Sander Allegro uit het jaar 2000. Met de titel 'Groen' duidt Al ...

Hotelketens Interview Longread
"De langetermijnverwachtingen zijn onverminderd goed"

Erwin van der Graaf is directeur van Accor Hotels Services Nederland en als Vice President Operations verantwoordelijk voor de door Accor gemanagede hotels in Nederland. In het oog van de orkaan - het jaar 2020 - kreeg hij veel interviewaanvragen. Hij hield ze merendeels af; voelde geen behoeft ...

Interview
"Sales is oprecht nieuwsgierig zijn"

De essentie van sales. In het jaar dat de hotellerie ondersteboven werd gekegeld, zijn veel hotels anders naar hun salesprocessen gaan kijken. Van zwaar afhankelijk van OTA’s, naar op de juiste momenten de klant persoonlijk benaderen. Een ding is zeker: de kennis over en verbinding mét ...

Horeca naar de stembus deel twee: PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonder ...

Personeel Hotelketens
Marriott International benoemt nieuwe CEO en President

De Raad van Bestuur van Marriott International heeft aangekondigd dat Anthony 'Tony' Capuano is benoemd tot Chief Executive Officer en is toegetreden tot de Raad van Bestuur van het bedrijf, met onmiddellijke ingang. Voorheen was hij Group President, Global Development, Design and Operation ...

Economie Hotelketens Internationaal
Accor verkoopt een belang van 1,5 procent in Huazhu voor 239 miljoen

Accor maakt bekend dat het de verkoop van een belang van 1,5% in Huazhu Group Limited (HTHT) heeft afgerond voor 239 miljoen euro. Deze transactie stelt Accor in staat om verdere waardecreatie van de initiële investering te ontwikkelen en tegelijkertijd haar balans te vereenvoudigen. Na deze tr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: