Romige amsoi kokossoep

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Romige amsoi kokossoep

Ingrediënten

½ (rode) ui
1 stengel sereh
½  eetlepel bruine basterdsuiker
3 dl kippenbouillon 
2 dl kokosmelk
250 g amsoi
geraspte gedroogde kokos

Bereiding

Snipper de ui en bak deze in olie glazig. Leg een knoop in de sereh en voeg deze, met de bruine basterdsuiker toe, en roer tot de suiker is opgelost. Voeg kippenbouillon en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Was intussen de amsoi, laat ze uitlekken en snij deze klein. Voeg de amsoi toe aan de soep en kook deze 8-10 minuten zachtjes mee. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de stengel sereh. Pureer de soep en doe deze terug in de pan en warm nog even door. Garneer met wat geraspte kokos.

Overig nieuws