Rosewood San Francisco opent in 2026

Auteur: redactie
Hotelbouwplannen Internationaal 10 september 2021
Rosewood San Francisco opent in 2026

Rosewood Hotels & Resorts is geselecteerd door F4 Transbay Partners (F4) - een joint venture van Hines, de internationale vastgoedonderneming; Urban Pacific; en de Real Estate business binnen Goldman Sachs Asset Management - om Rosewood San Francisco te beheren. Dit is een nieuw ultra-luxe hotel dat in 2026 geopend zal worden.

Gelegen in het ontluikende Transbay District zal het hotel een ongeëvenaarde toegang bieden tot de iconische monumenten, buurten en attracties die San Francisco tot een van de top internationale bestemmingen maken, waaronder het bekroonde Salesforce Park, een 5,4 hectare grote verhoogde outdoor oase met een 1.000-persoons amfitheater, speeltuin, wandelpaden en interactieve kunstinstallaties.  

Gelegen in een wolkenkrabber

Rosewood San Francisco zal 15 verdiepingen van het 61 verdiepingen tellende gebouw in het nieuwe centrum van de stad bezetten. Ontworpen door de internationaal gerenommeerde Pelli Clarke Pelli Architects, is het 800 meter hoge gebouw de laatste van de wolkenkrabber-ontwikkelingen in het centrum van San Francisco voor de nabije toekomst, en een van de slechts drie projecten met een directe verbinding met het Salesforce Park via een voetgangersbrug. Naast het hotel, zal de toren beschikken over onvergelijkbare woningen, kantoren, winkelruimtes en een uitgestrekt voetgangersgebied.

De voorzieningen omvatten Asaya, Rosewood's vooruitstrevende wellness-concept, en een volledig uitgeruste fitness- en bewegingsstudio met een binnenzwembad. Het hotel zal verder beschikken over een verscheidenheid aan ruim opgezette evenementenruimtes, een binnen- en buitenrestaurant, een patisserie, een woonkamer en de Manor Club, het kenmerkende privé lounge concept van het merk.

"Als een van de meest dynamische en innovatieve steden in Noord-Amerika, biedt San Francisco een eclectische mix van cultuur, keuken, kunst, technologie en avontuur, en is een ideale bestemming voor het Rosewood merk", zegt Sonia Cheng, chief executive officer van Rosewood Hotel Group. "We zijn verheugd om deel uit te maken van deze revolutionaire nieuwe ontwikkeling en kijken ernaar uit om onze welvarende ontdekkingsreizigers en San Franciscanen te voorzien van een stijlvol en verfijnd nieuw icoon om nog jaren van te genieten."  

"Rosewood is een ideale partner voor dit project en zal een one-of-a-kind bestemming creëren voor degenen die de Bay Area thuis noemen, evenals degenen die er voor zaken en plezier naartoe reizen", zegt Douglas Metzler, CEO West Region voor Hines. "De Rosewood collectie vertegenwoordigt het summum van luxe hotels, geïnspireerd door de cultuur, geschiedenis en geografie van elke locatie, en we zijn verheugd om hun unieke visie naar deze iconische ontwikkeling in het Transbay District te brengen."
Rosewood San Francisco zal zich voegen bij Rosewood's twee bestaande Californische eigendommen, waaronder Rosewood Sand Hill in Menlo Park en Rosewood Miramar Beach in Montecito. 

Overig nieuws