Rucolastamppot met mozzarella

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Rucolastamppot met mozzarella

Ingrediënten

750 gram kruimige aardappelen
150 gram kerstomaatjes
150 gram rucola
1 bol mozzarella
1-1,5 dl melk
50 gram geroosterde pijnboompitten
2 flinke takjes basilicum
1 eetlepel balsamico-azijn
1 eetlepel olijfolie

Bereiding

Kook de aardappelen gaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ongesneden kerstomaatjes in circa 3 minuten op een laag vuur al omscheppend zachtjes rondom. Was de rucola en snijd deze grof. Snijd de mozzarella in blokjes en scheur de basilicumblaadjes in reepjes. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af, stamp of prak ze fijn en meng de puree met de warme melk, de balsamico-azijn en de rucola. Schep om en warm goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep er de tomaatjes en de mozzarellablokjes voorzichtig door tot de mozzarella draden gaat trekken. Bestrooi met de basilicumreepjes en de geroosterde pijnboompitjes.

Overig nieuws