Skybars zijn omzetmakers voor hotels

21 december 2011 |
Skybars zijn omzetmakers voor hotels

Het hebben van een hotelbar op de bovenste verdieping van een hotelgebouw legt New Yorkse hotelondernemers geen windeieren. Uit onderzoek van Jones Lang LaSalle Hotels blijkt dat zogeheten skybars flink wat omzet opleveren. Hotels zonder 'bar op de bovenste verdieping' hebben
het nakijken.

Opbrengsten per maand
Per vierkante meter lopen de opbrengsten op van 650 dollar per vierkante meter per maand in het laagseizoen tot 1.200 dollar in het hoogseizoen.

Steeds meer skybars in Nederland
In de Nederlandse hotellerie is de skybar ook in zwang aan het raken. Zowel het onlangs geopende Double Tree By Hilton Amsterdam (voorheen Mint Hotel Amsterdam), als het te openen Ramada Apollo Amsterdam Centre hebben een bar 'op niveau'. In Amsterdam was er onder meer al de Skyybar in het Westcord Fashion Hotel.

Criteria succesvolle bar
Belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle hotelbar op het dak zijn volgens Jones Lang LaSalle Hotels: een stedelijk gebied waar de ruimte schaars is, hoge gebouwen, platte daken en een toegankelijk klimaat.

Alcohol!
In New York wordt er op het dak merendeels sterke drank geschonken (70 procent van alle drankjes), gevolgd door wijn en champagne (20 procent), 10 procent is bestemd voor frisjes en bronwaters.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: