Skybars zijn omzetmakers voor hotels

21 december 2011 |
Skybars zijn omzetmakers voor hotels<

Het hebben van een hotelbar op de bovenste verdieping van een hotelgebouw legt New Yorkse hotelondernemers geen windeieren. Uit onderzoek van Jones Lang LaSalle Hotels blijkt dat zogeheten skybars flink wat omzet opleveren. Hotels zonder 'bar op de bovenste verdieping' hebben
het nakijken.

Opbrengsten per maand
Per vierkante meter lopen de opbrengsten op van 650 dollar per vierkante meter per maand in het laagseizoen tot 1.200 dollar in het hoogseizoen.

Steeds meer skybars in Nederland
In de Nederlandse hotellerie is de skybar ook in zwang aan het raken. Zowel het onlangs geopende Double Tree By Hilton Amsterdam (voorheen Mint Hotel Amsterdam), als het te openen Ramada Apollo Amsterdam Centre hebben een bar 'op niveau'. In Amsterdam was er onder meer al de Skyybar in het Westcord Fashion Hotel.

Criteria succesvolle bar
Belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle hotelbar op het dak zijn volgens Jones Lang LaSalle Hotels: een stedelijk gebied waar de ruimte schaars is, hoge gebouwen, platte daken en een toegankelijk klimaat.

Alcohol!
In New York wordt er op het dak merendeels sterke drank geschonken (70 procent van alle drankjes), gevolgd door wijn en champagne (20 procent), 10 procent is bestemd voor frisjes en bronwaters.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns Longread
Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo over gastvrijheid in coronatijd

Als horecaondernemer verkoop je gastvrijheid, maar juist het bieden van gastvrijheid stelt de branche voor grote uitdagingen vanwege de regels met betrekking tot het coronavirus. Anne-Marie van Leggelo, etiquette- en imago-expert, ziet dat ook: “Er heerst verdeeldheid in het land over hoe erme...

Interview Longread
Las Hotellas: "Kwaliteit zal nu boven komen drijven"

Githa van Vilsteren Githa van Vilsteren is sinds 2011 directeur van Landgoed De Wilmersberg in het Twentse De Lutte. Ze werkte voor haar carrière als hotelier onder andere als Manager Relatiebeheer voor War Child.  ...

Interview Branded Content
“We kunnen linnen gegarandeerd virusvrij maken”

Ook in wasserijen wordt er volledig volgens de richtlijnen gewerkt. Niets wordt aan het toeval overgelaten om zodoende het linnen volledig coronavrij in uw hotel te krijgen. Kimman is Director Corporate Accounts bij Blycolin, en als geen ander op de hoogte van de hoge eisen die hotels stellen aan li...

Longread
Wat te doen als jouw locatie kampt met ruimtegebrek

Het woord ‘anderhalvemetersamenleving’ gaat ongetwijfeld de Van Dale halen. Sterker nog, het zou zomaar eens het woord van 2020 kunnen worden. Gevoed door experts en de overheid realiseren we ons inmiddels dat onze maatschappij (voorlopig althans) ingericht moet worden als een anderhalve...

Accor Internationaal
Komen zakenreizen binnen 6 maanden weer op gang?

Uit nieuw onderzoek van Accor blijkt dat een derde van de zakenreismanagers in Noord-Europa van mening is dat hun zakenreisprogramma's binnen zes maanden zullen herstellen. Voornamelijk als gevolg van binnenlandse reizen. Internationale reizen zullen naar verwachting iets langer op zich wachten....

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: