Sonder opent deuren naar eerste pand in Nederland

Auteur: redactie
Sonder opent deuren naar eerste pand in Nederland

Sonder opende onlangs zijn eerste hotel in Nederland. Het onlangs volledig gerenoveerde Sonder Park House met 83 kamers gevestigd in een historisch hotel gebouwd in 1860, biedt uitzicht over het Vondelpark in het centrum van Amsterdam en ligt dicht bij de belangrijkste musea en het Concertgebouw. De locatie is op loopafstand van de grachtengordel en beschikt onder andere over een ruim terras, een lounge en een bar. 

Het hoofdkantoor van Sonder is gevestigd in San Francisco en exploiteert hotels en hotelappartementen in meer dan 35 steden in acht landen. Locaties zijn onder andere in grote Amerikaanse steden zoals New York, Washington DC en San Diego, maar ook in Europese bestemmingen zoals Londen, Rome, Dublin, Edinburgh, Madrid en Barcelona.

Technologie

Het bedrijfsmodel van Sonder is specifiek gericht op de moderne reiziger. Met Sonders nieuwe technologie is alles wat reizigers nodig hebben, slechts één klik verwijderd, inclusief laat uitchecken en 24/7 gastenservice: alles toegankelijk via de Sonder-app. Bovendien plaatst Sonder inspirerend design in elke ruimte, waardoor iedere locatie is doordrenkt met creativiteit en cultuur. 

Sonder werkt nauw samen met eigenaren van onroerend goed om traditionele hotels te leasen. Het bedrijf ontwerpt en meubileert elke locatie en let erop dat iedere ruimte een herkenbare ervaring biedt. Gasten kunnen van enkele dagen tot verschillende maanden bij Sonder verblijven.

Nieuwe ervaring

"We zijn er trots op Sonder te lanceren in Amsterdam, een van de meest levendige en unieke steden in Europa", aldus Chris Kok, General Manager van Sonder in Nederland. “We staan te popelen om een nieuwe ervaring op het gebied van gastvrijheid te introduceren voor reizigers in Amsterdam die geïnteresseerd zijn in het bezoeken van lokale bedrijven en geïnteresseerd zijn in de echte cultuur van de stad. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met het lokale bestuur en culturele en sociale organisaties in de stad. Tegelijkertijd hopen we een kleine bijdrage te leveren om Amsterdam te helpen herstellen van de negatieve impact die COVID-19 heeft gehad op onze economie. Het hotel biedt hedendaagse kunst van Amsterdamse en andere Nederlandse kunstenaars, onder wie Hyland Mather, wiens werk overal in het gebouw is te zien. Bovendien wil Sonder gasten laten kennismaken met kleine, vooraanstaande kunstgaleries in het Museumkwartier."

Eveline Doornhegge, regiomanager Amsterdam van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vult aan: “We zijn blij met de komst van het nieuwe Sonder hotel in Amsterdam. Een horecabedrijf dat al goed bekend is in de VS en verschillende Europese steden. Het bleek dat Sonder zich onderscheidt door nieuwe technologie toe te passen en samenwerking te zoeken met veel lokale partners."

Jan Schrijver, voorzitter van de Bewonersvereniging van het Museumkwartier is verheugd met dit nieuwe hotel in de buurt: "Het is geweldig om het nieuwe hotel Sonder met zijn bijzondere formule in onze wijk te hebben. Hopelijk zullen de bewoners genieten van het Museumkwartier en erin leven zoals wij Amsterdammers. Dan zijn ze van harte welkom."

Over Sonder

Sonder zorgt voor een revolutie in gastvrijheid door middel van innovatieve, door technologie gedreven service en inspirerende, zorgvuldig ontworpen accommodaties gecombineerd tot één naadloos beheerde ervaring. Officieel gelanceerd in 2014 en met het hoofdkantoor in San Francisco, maakt Sonder een wereld van betere verblijven voor iedereen toegankelijk met een verscheidenheid aan accommodatie-opties: van kamers tot suites en appartementen. Sonder heeft hotels in 35 steden, verspreid over acht landen en drie continenten. De innovatieve app van Sonder stelt gasten in staat met één klik zelfbedieningsfuncties te gebruiken en 24/7 lokale steun te krijgen.  Van eenvoudig zelf inchecken tot apparatuur in de badkamer, Sonder biedt het beste van een hotel zonder enige plichtpleging.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws