Start verkiezing HorecaHelden voor Restaurant en Hotel

1 oktober 2012
Start verkiezing HorecaHelden voor Restaurant en Hotel

SVH zet de campagne HorecaHelden, die als doel heeft de beroepstrots in de horeca te vergroten, voort. Nu zijn de sectoren "Restaurant en Hotel":http://horecahelden.nl/wie_is_jouw_horecaheld/ aan de beurt.
Hiervoor werden al Helden gezocht voor de sectoren Dranken en Fastservice.

*Nomineren*
Potentiële HorecaHelden binnen deze sectoren kunnen van 1 tot en met 26 oktober door collega’s en leidinggevenden worden voorgedragen via de website "www.HorecaHelden.nl":http://horecahelden.nl/wie_is_jouw_horecaheld/. Genomineerden krijgen een SVH HorecaHelden-speld uitgereikt en dingen mee naar de titel HorecaHeld 2013.

*Juryleden*
De juryleden Roberto Payer (general manager Hilton Amsterdam), Lucas Petit (eigenaar Hoscom) en Frans Hazen (sectorvoorzitter KHN) buigen zich over de genomineerden in de sector Hotel. Hans Duijf (eigenaar restaurant Pasta e Basta), Carlos Faes (eigenaar restaurant De Proeftuin) en Hajé de Jager (sectorvoorzitter KHN) vormen de jury voor de sector Restaurant.

*Zingevers*
Roberto Payer: “de horeca is een ondergewaardeerde branche, mensen kennen vaak alleen de slechte verhalen, maar je moet veel in huis hebben om succesvol in de horeca te zijn. Met de HorecaHelden-verkiezing richten wij ons op mensen die betekenis geven aan de horeca, die weten waarvoor zij het doen, namelijk de gast”. Hans Duijf, voegt toe: “het is belangrijk om mensen die iets extra’s doen te belonen”.

*Bekendmaking winnaar*
De finalisten van de sectoren Dranken en Fastservice worden op 1 november bekend gemaakt en van de sectoren Restaurant en Hotel op 1 december. Vanaf 10 december kan het Nederlandse publiek hun stem uitbrengen op de finalisten in de vier sectoren. Tijdens de Horecava 2013 wordt de finalist met de meeste stemmen gekroond tot HorecaHeld binnen zijn of haar sector.

*Waarom HorecaHelden?*
Goede en gemotiveerde medewerkers zijn essentieel in de horeca. Het is dan ook van belang om deze mensen te werven en te behouden voor de branche. HorecaHelden zijn een voorbeeld voor de branche en andere medewerkers. Met de verkiezing voor HorecaHeld 2013 geeft SVH deze uitblinkers de aandacht die zij verdienen.

~Frank Lindner

Overig nieuws