Cultuurhotel Stayokay en Muzum

20 november 2013
Cultuurhotel Stayokay en Muzum

Budgethotelketen Stayokay en (kunst)stichting Muzum gaan een ‘cultuurhotel’ ontwikkelen in Utrecht. CultuurHôtel Utrecht wordt een combinatie van een hotel en huis voor kunsten. Het project zou gevestigd
kunnen worden in één van de grote gebouwen die door herlocatie van bestemmingen in de loop van 2014 in de oude binnenstad van Utrecht vrijkomen.

*Behoefte aan budgetaccommodaties*
"We zijn al lang op zoek naar een geschikte, bestaande locatie met historie en aanzien binnen de singels van Utrecht ter aanvulling van onze prachtige locatie in Bunnik", aldus Marijke Schreiner, algemeen directeur van Stayokay. "De stad Utrecht heeft behoefte aan ruimte voor budgetaccommodaties. Een echt stadshostel met een unieke invulling als geschetst in ons gezamenlijk project met Muzum, is behalve een waardevolle aanvulling van onze portefeuille op maat gesneden voor de wensen die Utrecht in haar Hotelnota heeft vastgelegd."

*Beeldende kunst*
Felix Visser, voorzitter van de Stichting Muzum, licht toe dat in CultuurHôtel Utrecht in alle kamers en openbare ruimten behalve de voorziene artistieke interieurvormgeving er ook beeldende kunst zal worden geëxposeerd in een dynamische programmering. De intentie van de organisatie en de geplande evenementen waarin verschillende kunsten en thema's worden belicht zijn niet bedoeld om concurrentie aan te gaan met bestaande initiatieven en activiteiten. Het plan is om met hen samen te werken.

*Op de foto:* zittend van links naar rechts: Jhr. Pieter Beelaerts van Blokland (adviseur Muzum), Marijke Schreiner (algemeen directeur Stayokay), Felix Visser (voorzitter Muzum), Peter de Beer (manager operations Stayokay). Staand van links naar rechts: Michel Beunder (directeur NJHC Beheer), Hans Sluijmer (architectuurbureau
Sluijmer & Van Leeuwen), Jhr. Jaap Roëll (penningmeester Muzum), Ari Doeser (secretaris Muzum).


~Door~ "~Mariska van Gorp~":mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Overig nieuws