Stedentrips nieuw verdienmodel Airbnb?

28 oktober 2015
Stedentrips nieuw verdienmodel Airbnb?

Airbnb heeft mogelijk een nieuw verdienmodel: het aanbieden van compleet verzorgde stedentrips. Het bedrijf start in standplaats San
Francisco
met een test waarbij reizigers naast een slaapplek ook uitstapjes kunnen boeken.

*Experiment*
Airbnb heeft een aantal gebruikers die onlangs gezocht hebben naar een accommodatie in San Francisco een uitnodiging gestuurd om deel te nemen aan een nieuw experiment. Ze kunnen uitstapjes boeken waarbij ze rond worden geleid door bewoners van de stad. Airbnb biedt drie- of vijfdaagse excursies aan gebaseerd op de interesse van gebruikers. Zo is het mogelijk de favoriete restaurants van locals te bezoeken of de hipste danstenten.

*Prijzen*
Aan een 3-daagse trip in San Francisco hangt een prijskaartje van 500 dollar voor één en 750 dollar voor twee personen en dat is inclusief drie overnachtingen, één maaltijd per dag en de taxi van het vliegveld naar de Airbnb. Het bedrijf benadrukt dat het niet aansprakelijk is voor de geboekte trips. Het gaat om een overeenkomst tussen de gast en de host. Een host kan ook avontuurlijke ervaringen aanbieden, zoals parachutespringen, maar dan zal de gast een aansprakelijkheidsformulier moeten tekenen.
Het gaat voorlopig om een gelimiteerd test in San Francisco en het is nog niet bekend of Airbnb de trips ook in andere steden gaat aanbieden.

~Christel Tuin~

Overig nieuws