Sterrenrestaurant Calla's kookt in Boutique Hotel Corona

11 november 2020 | redactie

Aan het Buitenhof in Den Haag treft u het oudste viersterrenhotel van de stad, Boutique Hotel Corona. Op zaterdag 28 november verhuist het enige Haagse Michelinster-restaurant Calla's naar deze locatie voor een unieke samenwerking.

Exclusief voor de gasten van Boutique Hotel Corona zal sterrenchef, lid van les Patron-Cuisiniers, Ronald van Roon een exquise 5-gangen diner koken. Dit unieke arrangement bestaat uit ontvangst met een glas Champagne en amuses, een 5-gangen diner inclusief bijpassend wijnarrangement en een overnachting in één van de recent gerenoveerde kamers van het vernieuwde Boutique Hotel Corona. De volgende ochtend wordt een uitgebreid luxe ontbijt geserveerd Het Calla's in Boutique Hotel corona 'all-in arrangement' is euro 195,- p.p. (beperkt beschikbaar)

Boutique Hotel Corona

Begin 18e eeuw vestigde ‘Koffiehuys Van Dalen’ zich in het middelste van de 3 panden, die nu samen Boutique Hotel Corona vormen. In 1783 werd het officieel een hotel genaamd ‘De Beurs van Amsterdam’. Tussen 1818 en 1919 kregen de 3 pandjes toch weer een andere functie en deden dienst als kantoorpand, winkels en zelfs als bank. 

Gezien de, toen al, gunstige ligging, in het centrum van Den Haag, werd in 1921 toch weer voor een hotel gekozen. Na de Tweede Wereldoorlog kwam er een nieuwe directeur en hij gaf het hotel de naam Corona. Het hotel is ook eigendom geweest van de familie Heineken. 
In de afgelopen 2 jaar zijn het aantal hotelkamers bijna verdubbeld naar 72 stuks in totaal.  Naar verwachting zal de renovatie halverwege volgend jaar (2021) afgerond zijn zodat het gehele hotel er fris en toekomstbestendig bij staat. 

Restaurant Calla's

Restaurant Calla’s is vernoemd naar de bloem ‘Calla’, een van oorsprong Mexicaanse bloem en het Griekse woord voor 'mooi'. Na ruim 20 jaar is Restaurant Calla’s in Den Haag uitgegroeid tot een gedegen, stabiele naam waar kwaliteit en smaak hoog in het vaandel staan. Het is een echt stads restaurant met de mogelijkheid om regionaal te koken. Veel verse groenten en kruiden zijn afkomstig uit de eigen groentetuin 'Laantje Voorham'.

Patron-Cuisinier Ronald van Roon is samen met zijn partner/gastvrouw Bianca Fellinger al enkele jaren mede-eigenaar van Restaurant Calla's en sinds 2017 staat de ster achter zijn naam. Een quote van de Michelin-inspecteurs: "Hier wacht u een memorabele maaltijd, sober en delicieus geraffineerd."

Op de foto: Mariëlle van der Hilst – de Haas (Director Boutique Hotel Corona), Ronald van Roon (Patron-Cusinier) & Bianca Fellinger (gastvrouw) van Restaurant Calla's.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

21 jaar geleden in Hospitality Management: Sander Allegro

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week een column van Sander Allegro uit het jaar 2000. Met de titel 'Groen' duidt Al ...

Hotelketens Interview Longread
"De langetermijnverwachtingen zijn onverminderd goed"

Erwin van der Graaf is directeur van Accor Hotels Services Nederland en als Vice President Operations verantwoordelijk voor de door Accor gemanagede hotels in Nederland. In het oog van de orkaan - het jaar 2020 - kreeg hij veel interviewaanvragen. Hij hield ze merendeels af; voelde geen behoeft ...

Interview
"Sales is oprecht nieuwsgierig zijn"

De essentie van sales. In het jaar dat de hotellerie ondersteboven werd gekegeld, zijn veel hotels anders naar hun salesprocessen gaan kijken. Van zwaar afhankelijk van OTA’s, naar op de juiste momenten de klant persoonlijk benaderen. Een ding is zeker: de kennis over en verbinding mét ...

Horeca naar de stembus deel twee: PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonder ...

Personeel Hotelketens
Marriott International benoemt nieuwe CEO en President

De Raad van Bestuur van Marriott International heeft aangekondigd dat Anthony 'Tony' Capuano is benoemd tot Chief Executive Officer en is toegetreden tot de Raad van Bestuur van het bedrijf, met onmiddellijke ingang. Voorheen was hij Group President, Global Development, Design and Operation ...

Economie Hotelketens Internationaal
Accor verkoopt een belang van 1,5 procent in Huazhu voor 239 miljoen

Accor maakt bekend dat het de verkoop van een belang van 1,5% in Huazhu Group Limited (HTHT) heeft afgerond voor 239 miljoen euro. Deze transactie stelt Accor in staat om verdere waardecreatie van de initiële investering te ontwikkelen en tegelijkertijd haar balans te vereenvoudigen. Na deze tr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: