STR: Canadese hotelmarkt veert op

Auteur: Redactie
Internationaal 27 augustus 2021
STR: Canadese hotelmarkt veert op

De hotelsector in Canada rapporteerde zijn hoogste maandelijkse prestatieniveaus sinds het begin van de pandemie. Dat blijkt uit gegevens van STR in juli 2021.

“Hotels in Canada zagen in juli een heropleving van de vraag, waarbij belangrijke statistieken de sterkste niveaus bereikten sinds de pandemie toesloeg, ” zei Laura Baxter, directeur hospitality analytics van CoStar Group voor Canada. CoStar Group is het moederbedrijf van STR. 

“ADR was de opvallende statistiek, omdat het dichter bij het niveau van 2019 kwam en hoteliers de vruchten plukten van goedbetaalde tijdelijke vakantiegangers. Het tarief bij hotels in kleine steden overschreed het niveau van 2019 met 1%, wat de eerste indicator was die het pre-pandemische niveau bereikte. De tarieven op resortlocaties vertoonden ook een sterke groei, tot $ 251, vergeleken met $ 182 in juni.

“Augustus is typisch de sterkste maand voor de Canadese hotelindustrie en dit jaar zal geen uitzondering zijn, aangezien de maandcijfers al een verbetering laten zien ten opzichte van juli. De bezettingsgraad steeg in de eerste twee weken tot 64%. Dat bezettingscijfer omvat de internationale vraag nu volledig gevaccineerde Amerikanen de landgrens kunnen oversteken en inkomende internationale vliegtuigpassagiers bij aankomst minder beperkingen hebben.

“De bijgewerkte STR-voorspelling voor het land toont RevPAR op $ 54 voor 2021, een positievere vooruitzichten voor het jaar dankzij minder reisbeperkingen, ondersteund door een sterke economie”, aldus Baxter. “In lijn met de seizoenstrends wordt verwacht dat het vierde kwartaal zachtere resultaten zal opleveren dan het derde kwartaal, aangezien hoteliers tijdens de herfstmaanden doorgaans afhankelijk zijn van de zakelijke vraag. Op basis van de piek in COVID-19-gevallen, kan de verwachte opgehoopte vraag van bedrijven uit de Amerikaanse en binnenlandse bronmarkten gematigder zijn dan oorspronkelijk werd verwacht.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws