STR: Europa stevent af op recordaantal nieuwe hotelkamers

Auteur: Redactie
Internationaal 3 september 2021
STR: Europa stevent af op recordaantal nieuwe hotelkamers

Het aantal hotelopeningen in Europa zal in 2021 naar verwachting een recordhoogte bereiken, met naar schatting meer dan 100.00 nieuwe kamers voor dat jaar, volgens gegevens en analyses van STR die afgelopen week werden gepresenteerd op het International Hospitality Investment Forum (IHIF) in Berlijn. 

Meer dan 50.000 kamers zijn geopend tot nu toe in 2021, dat zijn al meer kamers dan in het hele jaar van 2020, en geplande openingen voor de rest van het jaar zal naar verwachting het aantal hotelkamers groeien tot meer dan 100.000 in totaal. Die groei weerspiegelt de uitgestelde openingen in 2020 en de beperkte annuleringen van geplande projecten tot nu toe, ondanks de aanzienlijke verstoring van de prestaties door COVID-19.

Tempo

Het tempo van de openingen zal in 2022 naar verwachting niet significant vertragen, met naar verwachting nog eens 100.000 openingen. Europa's vorige piek voor nieuwe openingen kwam in 2019 met 74.852 kamers.

"De pandemie leidde tot veel meer vertragingen dan uitgestelde en stopgezette projecten in Europa - ja, de prestaties hebben geleden tijdens de pandemie, maar veel investeerders rekenen nog steeds op de veerkracht van de sector," zegt Robin Rossmann, Managing Director van STR. "Hoewel de impact van deze toevloed van aanbod natuurlijk per markt zal verschillen, zal er nog meer concurrentie zijn voor vastgoed en hoopt de hotellerie de komende jaren een betekenisvol niveau van herstel te bereiken. Deze nieuwe openingen zullen geen vervangingsaanbod zijn aangezien de meeste eigendommen die gesloten werden omwille van de pandemie opnieuw geopend zijn."

Overig nieuws