Suzanne de Zwaan aangesteld als General Manager Element Amsterdam Hotel

8 november 2017 | Thijs Jacobs

Per direct is Suzanne de Zwaan (41) aangesteld als General Manager van Element Amsterdam, een duurzame hotelformule van Marriott met een focus op extended stay. Het hotel, gevestigd op het Gelderlandplein-winkelcentrum in Amsterdam-Zuid, wil zich nog sterker richten op het langdurig verblijf van de zakelijke reiziger, met oog voor gezondheid, sportiviteit en persoonlijke aandacht. Daarbij wil Marriott verder groeien in Europa.

Extended stay

De Zwaan ziet ernaar uit de positie van Element in Amsterdam nog verder te verankeren in de nabije omgeving en in Nederland in het algemeen. “In Nederland is het minder gangbaar om voor een langere periode in een hotel te verblijven dan bijvoorbeeld in Amerika. We zien echter dat dit verandert. De helft van onze gasten verblijft een maand tot een jaar in ons hotel. Extended stay is een enorme groeimarkt.”

Ruime ervaring

De Zwaan heeft een zee aan ervaring in de hospitality; de afgelopen vier jaar was zij als Hotel Manager verantwoordelijk voor het Park Hotel in Amsterdam. Daarvoor was zij werkzaam als Food and Beverage Manager bij Hotel en Congress Centre Papendal in Arnhem en General Manager van Compass/Eurest Leisure bij Artis. Ook werkte ze onder ander ruim zes jaar in de cruise-industrie als Culinary Operations Manager/Deputy Hotel Director bij Holland America Line, en vervulde zij de functie van Food and Beverage Supervisor bij zowel Curaçao Marriott Beach Resort als bij Amsterdam Marriott Hotel. De Zwaan studeerde Hospitality Management aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden.

Gezondheid, sportiviteit en persoonlijke aandacht

De Zwaan wil nog verder focussen op gezondheid en persoonlijke aandacht voor de hotelgasten. “Ik herken mezelf sterk in de hotelgasten waar we ons op richten met Element Amsterdam. Zelf ben ik ook ambitieus en ik houd van hard werken, ik hecht waarde aan sociale contacten, en ik heb een gebalanceerde levensstijl waarin ik gezond eet en veel sport. Ik weet wat onze hotelgasten zoeken in een tijdelijke thuisbasis. Ik kijk er dan ook erg naar uit om mijn kennis en ervaring hiervoor in te zetten.”

Naast een fitnessruimte, een 24/7-restore pantry, een gratis gezond ontbijt, ‘relax hour’ voor alle hotelgasten en een running club, wil De Zwaan persoonlijk contact nog meer verankeren in de service. “Als je voor langere tijd ergens verblijft, moet naast de hotelkamer ook het team aanvoelen als een thuis. Dat betekent onder andere dat we onze gasten herkennen en ook echt kennen, bijvoorbeeld door samen te sporten of een drankje te drinken. Ook is het hotel geïntegreerd in het winkelcentrum Gelderlandplein, waardoor je beschikt over alle voorzieningen die je nodig hebt. Het Amsterdamse Bos is dichtbij, en in een mum van tijd sta je midden in het centrum van de stad.”

Over Element Amsterdam

Element Amsterdam beschikt over 160 kamers studio’s en suites die zijn ontworpen voor langdurig verblijf van gasten, maar waar ook een gast die korter verblijft van alle gemakken wordt voorzien. Zo zijn alle kamers ingericht met een volledig ingerichte kitchenette, een flexibele leefruimte, een op een spa geïnspireerde badkamer en een Heavenly® Bed. Met licht, modern design en een sterke focus op duurzaamheid, spreekt het hotel zowel de zakelijke reiziger als vakantieganger aan. Het hotel is gevestigd op het Gelderlandplein-winkelcentrum nabij de Zuidas, slechts 15 minuten gelegen vanaf Schiphol en Amsterdam centrum. Ook het Amsterdamse Bos bevindt zich op een steenworp afstand. Onderdeel van het hotel is Gordal, een restaurant met rooftop-terras, dat tapas en klassieke Spaanse gerechten serveert. Ook zijn er twee vergaderzalen beschikbaar. Element by Westin is een Marriott International extended stay-merk. Bari Groep is een onafhankelijke franchisenemer en exploitant van de hotels Element Frankfurt Airport en Element Amsterdam. In Europa opende Element Amsterdam, na Element Frankfurt, in februari 2016 haar deuren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Tech Interview
"Ook jij kunt een hogere bezettingsgraad realiseren door e-mailmarketing"

E-mailadressen zijn goud waard, maar hoteliers en B&B-ondernemers doen er tot op heden te weinig mee. “Een gemiddelde hotelier of B&B-ondernemer kan niet eens een database van zijn klanten bijhouden”, aldus e-mailmarketingexpert Frank Tromp. Dat laatste klopt en niet zelden wordt...

Amsterdam
Strengere controles op illegale vakantieverhuur in Amsterdam

De gemeente van Amsterdam is deze week begonnen met een strengere controle op illegale vakantieverhuur. Dit nieuws komt niet volledig uit het niets, kortgeleden heeft Amsterdam de vakantieverhuur termijn namelijk verkort naar 30 dagen. De strengere controle gaat om verhuurders die over dit limiet ga...

Interview Longread
Eric Toren & Tijmen Receveur: "Leer van wat je niet hebt gedaan"

Waar een jonge accidential hotelier en een geroutineerde hospitality-expert elkaar vinden in passie voor hun mensen, de lol van het creatieve proces en het perfectioneren van de begroting. Wij spreken Tijmen Receveur, mede-oprichter en mede-eigenaar van Hotel Not Hotel en Eric Toren, directeur, eige...

Aantal viersterrenhotels groeit gestaag

De viersterrenhotelmarkt in Nederland is de afgelopen vijf jaar met 22% gegroeid. Nederland telt in totaal 705 4-sterren hotels, waarvan meer dan een kwart in provincie Noord-Holland. In totaal telt dit segment 67.000 kamers en is hiermee met een aandeel van 50% het belangrijkste segment binnen de h...

Accor Hotelketens Internationaal
Een miljard euro omzet voor Accor in eerste kwartaal 2019

Hotelketen Accor heeft het eerste kwartaal van het jaar 2019 een omzet gedraaid van 987 miljoen euro. Een stijging van 34,2%. Dat meldt het bedrijf via een persbericht. De RevPAR van de groep steeg met 1,6% met wisselende prestaties afhankelijk van de regio: Europa was veerkrachtig (+3,3%), terwi...

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: