SVH lanceert game 'Aan de slag in de horeca'

23 juni 2015 |
SVH lanceert game 'Aan de slag in de horeca'

Gisteren heeft SVH de nieuwe game ‘Aan de slag in de horeca’ gelanceerd. Op Strand Zuid in Amsterdam speelden SVH Meestergastheer
Pasquinel Kolk en SVH Meesterschenker Fritz Harig het eerste level. Met deze gratis game wil SVH de vakbekwaamheid in de branche vergroten en zo bijdragen aan de tevredenheid van de gasten en een beter renderende horecabranche.

Foto (v.l.n.r.) Pasquinel Kolk, Fritz Harig en Ricardo Eshuis.

Seizoensmedewerkers
De game is speciaal ontwikkeld voor horecamedewerkers die hun eigen skills willen of moeten verbeteren. Elke zomer stromen de terrassen weer vol met seizoensmedewerkers, die geen of weinig ervaring in de horeca hebben. Het gaat jaarlijks om zo’n 25.000, vooral jongere medewerkers. Ricardo Eshuis, directeur SVH: "Iedereen kent dat gevoel wel: je zit op het terras met verbazing te kijken hoe de medewerkers stuntelen met dienbladen, hun eigen producten niet kennen en gasten soms letterlijk over het hoofd zien. Met deze game kunnen deze medewerkers hun horecakennis testen en zien hoe ze hun vakbekwaamheid kunnen vergroten."

75 procent horecamedewerkers is ongeschoold
Eshuis: "Zo’n 75% van de ruim 330.000 medewerkers in de horecabranche is niet geschoold. Ik mag hopen dat dit in de zorg niet zo is. Gemiddeld wordt er nu door ondernemers € 75,- per medewerker uitgegeven aan opleidingen. Dit is een lager bedrag dan de kosten voor een examen Sociale Hygiëne. Met de gratis game kunnen ondernemers hun medewerkers stimuleren om in ieder geval die basiskennis op te doen die noodzakelijk is om te ‘overleven’ op een vol terras."

Game vol humor
Fritz Harig is enthousiast na het spelen van de game. "Dit is een hele goede manier om de jeugd in te pakken en interesse te kweken voor het horecavak." Pasquinel Kolk vult aan: "De game is superleuk, er zit veel humor in. Ik denk dat scholen hier ook wat mee kunnen. Ik ga hem zeker ook downloaden op mijn telefoon en heb nu al zin om te battlen tegen Fritz in de minigame!"

Prijzen
De game bestaat uit tien levels met verschillende situaties, variërend van het correct bedienen van gasten tot het inschenken van de juiste drank in het juiste glas en natuurlijk het herkennen van producten. Wie de tien levels heeft gehaald, kan een mini-game spelen waarin hij het tegen andere spelers opneemt. Aan de hand van snelheid en het onthouden van de juiste bestellingen per gast en per tafel, wordt een ranglijst samengesteld. De spelers met de hoogste scores maken kans op mooie prijzen. Wie begin september in de top 3 staat, mag namelijk een dag meelopen met een SVH Meester naar keuze: een SVH Meesterkok, Meestergastheer, Wijnmeester, Meesterschenker of Meesterijsbereider. Een unieke kans om een kijkje achter de schermen te krijgen bij de top van de Nederlandse horeca.

Downloaden
De game 'Aan de slag in de horeca' is nu gratis te downloaden in de Play Store (Android) onder de naam 'Aan de slag!'. Op korte termijn is de game ook voor iOS (Apple) gebruikers te downloaden in de App Store.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: