SVH neemt horeca-uitgeverij over

23 april 2015 |
SVH neemt horeca-uitgeverij over<

De SVH heeft onlangs de uitgeefactiviteiten overgenomen van PlanBoek Uitgeverij, een gespecialiseerde uitgeverij op het gebied van leermiddelen
voor leidinggeven, management en ondernemen in de horeca. Dankzij deze overname kan SVH op korte termijn voldoen aan de groeiende behoefte aan nieuwe examens en leermiddelen voor managementopleidingen voor ondernemers, managers en leidinggevenden.

Foto: Ricardo Eshuis (links) en Bart Huijbers

Focus op financieel en personeelsmanagement
SVH heeft samen met stakeholders in de branche geconcludeerd dat veel ondernemers en managers in het MKB nog beter kunnen presteren als er meer focus is op onder andere financieel management en personeelsmanagement. Daarom ontwikkelt de stichting op korte termijn voor diverse managementonderdelen nieuwe door de branche gevalideerde certificaten, examenprogramma’s en ondersteunende leermiddelen. In lijn met de wensen van ondernemers zijn deze opleidingen en examens laagdrempelig, geschikt voor een brede doelgroep, goedkoop en actueel.

Over het lesmateriaal
Veel middelbare hotelscholen maken binnen de opleiding Manager-ondernemer horeca gebruik van de leermiddelen van PlanBoek. SVH zet deze activiteiten voort en bewerkt het materiaal ook voor korte opleidingen voor werkenden in de horeca. Zo kunnen managers en ondernemers zich volgens de stichting beter voorbereiden op de nieuwe examens voor ondernemersvaardigheden van SVH. Daarnaast worden de leermiddelen bewerkt voor de nieuwe opleiding meewerkend horecaondernemer waarvoor SVH al eerder lesmateriaal heeft ontwikkeld vanuit HorecaVakPunt.

Vergroten van vakbekwaamheid
Ricardo Eshuis, directeur van SVH: "De overname van de activiteiten van PlanBoek sluit exact aan bij de doelstelling van SVH enerzijds en de behoefte in de branche anderzijds. Ons kerndoel is het vergroten van de vakbekwaamheid en het verbeteren van de gastvrijheid, in elke fase van iemands loopbaan. Want vakbekwame medewerkers en ondernemers zorgen voor een uitstekende gastervaring en een gezonde en goed renderende branche." De overname is kenmerkend voor de werkwijze van het nieuwe SVH: door strategische samenwerkingsverbanden met stakeholders kan de groeiende behoefte aan opleidingen in de horeca versneld worden ingevuld. Met name in het MKB is veel behoefte aan opleidingen die zijn gebaseerd op landelijke kwaliteitsstandaarden en die worden afgesloten met een door de branche erkend certificaat. Hiermee ontstaat naast het reguliere onderwijs een uniek traject van opleiden en examineren dat het arbeidsmarktperspectief voor horecamedewerkers vergroot.

Overname
Voormalig eigenaar/directeur van PlanBoek Bart Huijbers is verheugd over de overname. "De afgelopen 15 jaar heb ik samen met een team van enthousiaste auteurs onze leermiddelenlijn (door)ontwikkeld en onderhouden. Door ontwikkelingen in de markt en vooral de digitalisering namen de werkzaamheden de afgelopen jaren enorm toe. Om de continuïteit te waarborgen moest ik kennis en hulp hebben hierin. Met SVH had ik de perfecte partij gevonden! Tijdens de gesprekken met Ricardo Eshuis zijn we zelfs naar verdergaande samenwerking gaan kijken en overeengekomen om alle PlanBoek activiteiten bij SVH onder te brengen." Ook voor de auteurs van PlanBoek is Huijbers blij: "Met SVH kunnen zij al hun creatieve ideeën verwezenlijken en de leermiddelen op een nog hoger plan brengen."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personeel
Preston Palace lanceert nieuwe werkcampagne

In tijden waarin werkgevers noodgedwongen hun gewaardeerde werknemers moeten laten gaan, lanceert Preston Palace juist een campagne om nieuwe collega's te werven. Van fulltime, parttime tot bijbaantje. Zelfs een combinatie van diverse afdelingen binnen in één functie is mogelijk. ...

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Hotel Okura Amsterdam geeft 7 suites een complete metamorfose

Hotel Okura Amsterdam heeft 7 suites een complete metamorfose gegeven. Bij de renovatie, die in december 2019 van start ging, is het hele design vernieuwd. Architect Bert Verwey heeft de renovatie van de suites en The Lounge onder zijn hoede genomen. Ruimtelijkheid, comfort en sereniteit vormen de b...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Toerisme Coronacrisis
Nederlandse vakantiegangers verwachten weer te kunnen reizen in 2021  

De coronazomer is voorbij. Na een zomer van thuisblijven, daguitstapjes in eigen land en geklus, verwacht het grootste deel van de Nederlandse vakantiegangers volgende zomer weer normaal te kunnen reizen. Dat blijkt uit onderzoek van Vliegtickets.nl. Meer dan de helft (54%) van de ondervraagden...

Longread
Beste hotelier, vergeet wat er was en focus op wat er komen kan

Lang geleden stond er een hotel ergens in een binnenstad. De markante gevel pronkte trots naar de voorbijgangers. Het hotel stond er statig bij, en een tikkeltje chique zelfs, uitnodigend naar iedereen die er langsliep. Wie het hotel zag wilde naar binnen. Die gedachte gaf je kriebels in je buik, ni...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: