SVH neemt horeca-uitgeverij over

23 april 2015
SVH neemt horeca-uitgeverij over

De SVH heeft onlangs de uitgeefactiviteiten overgenomen van PlanBoek Uitgeverij, een gespecialiseerde uitgeverij op het gebied van leermiddelen
voor leidinggeven, management en ondernemen in de horeca. Dankzij deze overname kan SVH op korte termijn voldoen aan de groeiende behoefte aan nieuwe examens en leermiddelen voor managementopleidingen voor ondernemers, managers en leidinggevenden.

~Foto: Ricardo Eshuis (links) en Bart Huijbers~

*Focus op financieel en personeelsmanagement*
SVH heeft samen met stakeholders in de branche geconcludeerd dat veel ondernemers en managers in het MKB nog beter kunnen presteren als er meer focus is op onder andere financieel management en personeelsmanagement. Daarom ontwikkelt de stichting op korte termijn voor diverse managementonderdelen nieuwe door de branche gevalideerde certificaten, examenprogramma’s en ondersteunende leermiddelen. In lijn met de wensen van ondernemers zijn deze opleidingen en examens laagdrempelig, geschikt voor een brede doelgroep, goedkoop en actueel.

*Over het lesmateriaal*
Veel middelbare hotelscholen maken binnen de opleiding Manager-ondernemer horeca gebruik van de leermiddelen van PlanBoek. SVH zet deze activiteiten voort en bewerkt het materiaal ook voor korte opleidingen voor werkenden in de horeca. Zo kunnen managers en ondernemers zich volgens de stichting beter voorbereiden op de nieuwe examens voor ondernemersvaardigheden van SVH. Daarnaast worden de leermiddelen bewerkt voor de nieuwe opleiding meewerkend horecaondernemer waarvoor SVH al eerder lesmateriaal heeft ontwikkeld vanuit HorecaVakPunt.

*Vergroten van vakbekwaamheid*
Ricardo Eshuis, directeur van SVH: "De overname van de activiteiten van PlanBoek sluit exact aan bij de doelstelling van SVH enerzijds en de behoefte in de branche anderzijds. Ons kerndoel is het vergroten van de vakbekwaamheid en het verbeteren van de gastvrijheid, in elke fase van iemands loopbaan. Want vakbekwame medewerkers en ondernemers zorgen voor een uitstekende gastervaring en een gezonde en goed renderende branche." De overname is kenmerkend voor de werkwijze van het nieuwe SVH: door strategische samenwerkingsverbanden met stakeholders kan de groeiende behoefte aan opleidingen in de horeca versneld worden ingevuld. Met name in het MKB is veel behoefte aan opleidingen die zijn gebaseerd op landelijke kwaliteitsstandaarden en die worden afgesloten met een door de branche erkend certificaat. Hiermee ontstaat naast het reguliere onderwijs een uniek traject van opleiden en examineren dat het arbeidsmarktperspectief voor horecamedewerkers vergroot.

*Overname*
Voormalig eigenaar/directeur van PlanBoek Bart Huijbers is verheugd over de overname. "De afgelopen 15 jaar heb ik samen met een team van enthousiaste auteurs onze leermiddelenlijn (door)ontwikkeld en onderhouden. Door ontwikkelingen in de markt en vooral de digitalisering namen de werkzaamheden de afgelopen jaren enorm toe. Om de continuïteit te waarborgen moest ik kennis en hulp hebben hierin. Met SVH had ik de perfecte partij gevonden! Tijdens de gesprekken met Ricardo Eshuis zijn we zelfs naar verdergaande samenwerking gaan kijken en overeengekomen om alle PlanBoek activiteiten bij SVH onder te brengen." Ook voor de auteurs van PlanBoek is Huijbers blij: "Met SVH kunnen zij al hun creatieve ideeën verwezenlijken en de leermiddelen op een nog hoger plan brengen."

~Christel Tuin~

Overig nieuws