Tartaarburger met geitenkaas

1 januari 2016 | Jorien Slager

Burgers zijn hot. De hamburgerzaken schieten als paddenstoelen uit de grond en het kan geen kwaad om jouw eigen burgermenu een update te geven. We geven je een niet-alledaagse suggestie. 

Ingrediënten (voor vier personen)

400 g tartaar
1 ei 
3 eetlepels paneermeel (met kruiden)
1 rijpe avocado 
2 paprika's (geroosterde, uit een pot)
4 broodjes (meergranen)
1 eetlepel olie
50 g rucola
4 plakjes geitenkaas (van ½ cm dik)
8 eetlepels knoflooksaus
snufje zout
snufje peper (versgemalen)

Bereiding    

Meng de tartaar met het ei, het paneermeel en zout en versgemalen peper en vorm er 4 platte schijven van. Halveer de avocado, verwijder de pit, trek de schil eraf en snijd het vruchtvlees in parten. Snijd de geroosterde paprika's in dunne repen. Snijd de broodjes open. Verhit een grillpan goed heet. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrijk de burgers met olie en rooster ze in de hete pan aan beide kanten bruin en in 4-5 minuten rosé. Verdeel de rucola en de burgers over de broodjes en leg de kaas op de burgers. Schuif de broodjes kort onder de hete grill zodat de kaas een beetje smelt. Verdeel tenslotte de knoflooksaus, de avocado en de paprika erover.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden
Camille Oostwegel senior neemt afscheid

In 2020 gaat de Oostwegel Collection een nieuwe fase in, zo laat het Limburgse hotelbedrijf weten. Camille sr. neemt op zijn zeventigste verjaardag afscheid als eigenaar en algemeen directeur en draagt het stukje over aan zijn zoon, Camille jr. In het nieuwe jaar gaat de Oostwegel Collection vers...

Awards F&B
Genomineerden F&B Professional of the Year 2020 bekend

Ieder jaar gaat de AF&BM, hét netwerk voor F&B professionals, op zoek naar de F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer of -vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij of zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor ...

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Hotelbouwplannen
Vernieuwd meeting center in Nijmegen; ruimtelijk en stijlvol vergaderen in Sanadome

Nijmegen is een kwalitatief hoogstaand meeting center rijker. Het 4-sterren Superior hotel Sanadome Hotel & Spa Nijmegen heeft flink geïnvesteerd in haar vergaderfaciliteiten. Voorheen bevonden zich in de linker hotelvleugel van Sanadome diverse afdelingen van het Canisius Wilhelmina Zieken...

Achtergronden
Welke beoordelingen ontvangen hotels en hoe uiten zij zich op social media?

Nog snel een vakantie boeken of dit najaar een weekendje weg in eigen land? Online ondernemersplatform Places.nl zocht voor u uit hoe hotels beoordeeld worden door klanten. En dat niet alleen: hoe presteren deze hotels eigenlijk op social media? Want wat is nou leuker dan foto’s bekijken om al...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: