Tartaarburger met geitenkaas

1 januari 2016 | Jorien Slager

Burgers zijn hot. De hamburgerzaken schieten als paddenstoelen uit de grond en het kan geen kwaad om jouw eigen burgermenu een update te geven. We geven je een niet-alledaagse suggestie. 

Ingrediënten (voor vier personen)

400 g tartaar
1 ei 
3 eetlepels paneermeel (met kruiden)
1 rijpe avocado 
2 paprika's (geroosterde, uit een pot)
4 broodjes (meergranen)
1 eetlepel olie
50 g rucola
4 plakjes geitenkaas (van ½ cm dik)
8 eetlepels knoflooksaus
snufje zout
snufje peper (versgemalen)

Bereiding    

Meng de tartaar met het ei, het paneermeel en zout en versgemalen peper en vorm er 4 platte schijven van. Halveer de avocado, verwijder de pit, trek de schil eraf en snijd het vruchtvlees in parten. Snijd de geroosterde paprika's in dunne repen. Snijd de broodjes open. Verhit een grillpan goed heet. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrijk de burgers met olie en rooster ze in de hete pan aan beide kanten bruin en in 4-5 minuten rosé. Verdeel de rucola en de burgers over de broodjes en leg de kaas op de burgers. Schuif de broodjes kort onder de hete grill zodat de kaas een beetje smelt. Verdeel tenslotte de knoflooksaus, de avocado en de paprika erover.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Hoteltech
Annemarie van Gaal: "Ook de hotellerie kan nieuwe verdienmodellen aanboren"

Toen Wayne Gretzki, de wereldberoemde Canadese ijshockeyer, gevraagd werd naar de reden van zijn succes, antwoordde hij: “Ik skate naar waar de puck heen gaat en niet naar waar hij vandaan komt.” En zo is het. Veel ondernemers en managers borduren nog steeds voort op het verleden, op ...

Events Hoteltech
Programma HotelTech: Annemarie van Gaal, Jeroen Smit en nog veel meer

Het programma van HotelTech 2019, dat op 18 november plaatsvindt in Bunnik, is definitief. De namen zijn bekend en hierbij lichten we een tipje van de welbekende sluier op. DAGVOORZITTER Jeroen Smit Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van de boeken 'Het drama Ahold' en &#...

Fletcher Opening Hotelketens
Honderdste hotel voor Fletcher

Met de bouw van een volledig nieuw hotel in het Zeeuwse Burgh Haamstede, zet Fletcher Hotels de teller op 100 hotels in Nederland. Dit is in Nederland uitzonderlijk, nog niet eerder is er een hotelketen geweest met zoveel ‘unieke’ hotels onder dezelfde vlag en volledig in eigendom. Voor ...

Hotelketens
Eden Hotels omarmt Dutch Cuisine

Eden Hotels gaat als eerste hotelketen van Nederland het ontbijt verduurzamen op basis van de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Vanochtend tekende Eden Hotels directeur Léon Dijkstra in Hotel Babylon in Den Haag de overeenkomst met Dutch Cuisine. Dit is het eerste hotel van Eden Hotels wa...

Awards Mensen
Leonardo Royal Hotel Amsterdam ontvangt  700e Green Key certificaat van Nederland

Het onlangs geopende Leonardo Royal Hotel in Amsterdam heeft vandaag het 700e Green Key certificaat uitgereikt gekregen. Het hotel in Amsterdam heeft met hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen het hoogst haalbare niveau weten te behalen, namelijk ni...

Awards Internationaal
Het Schgaguler Hotelwint de Hotel Property Award 2019

De 'Hotel Property Award 2019' ging dit jaar naar het Schgaguler Hotel in Castelrotto/Kastelruth, Zuid-Tirol. De prijs werd uitgereikt op de hotelforum-gala-avond op 9 oktober. Andreas Martin, directeur van hotelforum management GmbH, zei: "Aan de ene kant onderscheidt de prijswinnaar v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: