Te koop: hotelvastgoed van Blackstone

7 augustus 2013
Te koop: hotelvastgoed van Blackstone

Blackstone is voornemens om flink wat hotelvastgoed af te stoten in Amerika. Volgens experts neemt de investeringsreus momenteel stappen, omdat de prijzen van het commerciële onroerend goed
bijna weer op pre-crisisniveau liggen en aandelenmarkten aantrekken. Dit maakt het naar de beurs brengen van de eerder opgekochte hotelbedrijven aantrekkelijk voor Blackstone. Anderen menen dat de investeerder op korte termijn alweer een fikse daling voorziet.

*Kopen, verbeteren, verkopen*
Er wordt melding gemaakt van de aanstaande verkoop van La Quinta Hotels. Blackstone waardeert deze hoteloperator met schuld op 4,5 miljard dollar. De investeerder kocht het bedrijf in 2006 voor 2,3 miljard inclusief schuldposities. Er werden honderden miljoenen dollars in La Quinta gepompt. Dit resulteerde in een verdubbeling van het aantal hotels (naar 800 stuks), verbetering van de bestaande hotels en een betere naamsbekendheid.

*Extended Stay America*
Er zouden ook plannen zijn om hoteloperator Extended Stay America van de hand te doen. Hier valt de kapitaalwinst voor Blackstone waarschijnlijk lager uit. De hotelonderneming werd in 2010 failliet verklaard. Blackstone nam Extended Stay America voor 3,9 miljard dollar over en stak er 400 miljoen dollar in. Vandaag de dag wordt de waarde van deze hoteloperator tussen de 3 en 4 miljard dollar geschat.

*Hilton Worldwide te koop?*
Analisten zien in de huidige activiteiten een voorteken dat Blackstone ook Hilton Worldwide gaat verkopen. De investeerder zal dat naar verwachting met een beursgang doen. Verondersteld wordt dat er hiervoor voor het einde van het jaar plannen op tafel liggen en geïnteresseerden kunnen intekenen op aandelen.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws