Tess Posthumus Bartender of the Year

3 juni 2015
Tess Posthumus Bartender of the Year

Na een dag vol uitdagende challenges in de Chicago Social Club in Amsterdam, is Tess Posthumus gisteren verkozen tot Dutch World Class
Bartender of the Year. Niet alleen staat komend jaar deze titel op haar naam, ook heeft zij hiermee een ticket bemachtigd naar Kaapstad, waar de Diageo Reserve World Class finas eind augustus zullen plaatsvinden. Hier zal de beste bartender van Nederland het opnemen tegen de 56 beste bartenders van over heel de wereld, met als doel het winnen van de prestigieuze titel World Class Bartender of the Year. Tess is werkzaam als bartender bij Door 74 in Amsterdam.

~Foto: Tony Perez~

*10 finalisten*
De finale werd gehouden tussen tien finalisten vanuit het hele land die op de proef werden gesteld met ingewikkelde opdrachten, allemaal met een focus op techniek, presentatie, creativiteit smaak en balans. "De challenges waren ontzettend spannend en daardoor was ik erg nerveus. Vooral voor de Speed Round was ik zenuwachtig, omdat ik het mezelf wel moeilijk had gemaakt. Twee jaar geleden heb ik het ver geschopt in de Dutch World Class Bartender of the Year competitie, maar ik ben ontzettend blij dat ik nu dan ook echt gewonnen heb", aldus Tess Posthumus.

*De finale*
De deelnemende bartenders kregen gedurende de dag verschillende opdrachten, zoals Sensory Challenge, Spirit Tasting, een Reserve Brands Quiz en een Speed & Balance Challenge. Het waren Lennart Deddens, Michael-John Straatman, Tess Posthumus en Rogier de Haan die in nog een Speed & Balance Challenge de jury wisten te overrompelen met hun prestaties en cocktails en daarmee een plek in de halve finale bemachtigden. In de Final Challenge gingen Lennart Deddens en Tess Posthumus de strijd met elkaar aan in een nieuwe 'Head to Head' Sensory Challenge. De bartenders werd gevraagd een cocktail te maken die bij de jury zoveel mogelijk zintuigen prikkelden. Het was ontzettend spannend, maar uiteindelijk was het Posthumus die de grote prijs van haar voorganger "Leroy Soumokil":http://www.decafekrant.nl/?q=Leroy+Soumokil&x=zoeken in ontvangst mocht nemen. .

*Terechte winnares*
Hessel Scheepstra, Diageo Reserve’s Ambassador en hoofd van de jury, over Tess Posthumus: "Door haar unieke benadering van de Sensory challenge verraste ze de jury en het publiek. Haar ‘speed round’ was nagenoeg foutloos en al haar cocktails waren perfect in balans. Tess bezit alle facetten van de ‘hospitality’ waardoor ze de terechte winnares is."

*Over de wereldfinale*
De wereldfinale vindt voor het eerst in Kaapstad, Zuid-Afrika plaats van 28 augustus tot en met 4 september. In deze week komen de 57 beste bartenders ter wereld samen om te strijden om de internationale titel World Class Bartender of the Year.

Overig nieuws