Tess Posthumus Bartender of the Year

3 juni 2015 |
Tess Posthumus Bartender of the Year<

Na een dag vol uitdagende challenges in de Chicago Social Club in Amsterdam, is Tess Posthumus gisteren verkozen tot Dutch World Class
Bartender of the Year. Niet alleen staat komend jaar deze titel op haar naam, ook heeft zij hiermee een ticket bemachtigd naar Kaapstad, waar de Diageo Reserve World Class finas eind augustus zullen plaatsvinden. Hier zal de beste bartender van Nederland het opnemen tegen de 56 beste bartenders van over heel de wereld, met als doel het winnen van de prestigieuze titel World Class Bartender of the Year. Tess is werkzaam als bartender bij Door 74 in Amsterdam.

Foto: Tony Perez

10 finalisten
De finale werd gehouden tussen tien finalisten vanuit het hele land die op de proef werden gesteld met ingewikkelde opdrachten, allemaal met een focus op techniek, presentatie, creativiteit smaak en balans. "De challenges waren ontzettend spannend en daardoor was ik erg nerveus. Vooral voor de Speed Round was ik zenuwachtig, omdat ik het mezelf wel moeilijk had gemaakt. Twee jaar geleden heb ik het ver geschopt in de Dutch World Class Bartender of the Year competitie, maar ik ben ontzettend blij dat ik nu dan ook echt gewonnen heb", aldus Tess Posthumus.

De finale
De deelnemende bartenders kregen gedurende de dag verschillende opdrachten, zoals Sensory Challenge, Spirit Tasting, een Reserve Brands Quiz en een Speed & Balance Challenge. Het waren Lennart Deddens, Michael-John Straatman, Tess Posthumus en Rogier de Haan die in nog een Speed & Balance Challenge de jury wisten te overrompelen met hun prestaties en cocktails en daarmee een plek in de halve finale bemachtigden. In de Final Challenge gingen Lennart Deddens en Tess Posthumus de strijd met elkaar aan in een nieuwe 'Head to Head' Sensory Challenge. De bartenders werd gevraagd een cocktail te maken die bij de jury zoveel mogelijk zintuigen prikkelden. Het was ontzettend spannend, maar uiteindelijk was het Posthumus die de grote prijs van haar voorganger Leroy Soumokil in ontvangst mocht nemen. .
Terechte winnares
Hessel Scheepstra, Diageo Reserve’s Ambassador en hoofd van de jury, over Tess Posthumus: "Door haar unieke benadering van de Sensory challenge verraste ze de jury en het publiek. Haar ‘speed round’ was nagenoeg foutloos en al haar cocktails waren perfect in balans. Tess bezit alle facetten van de ‘hospitality’ waardoor ze de terechte winnares is."

Over de wereldfinale
De wereldfinale vindt voor het eerst in Kaapstad, Zuid-Afrika plaats van 28 augustus tot en met 4 september. In deze week komen de 57 beste bartenders ter wereld samen om te strijden om de internationale titel World Class Bartender of the Year.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Amsterdam
Hoofdkantoor The Student Hotel naar Amsterdam

Vanwege de exponentiële groei van The Student Hotel, heeft het internationale hoofdkantoor zich in januari 2020 in Amsterdam Noord gevestigd. Het culturele, eclectische en industriële bedrijventerrein in Noord sluit naadloos aan bij de kernwaarden van TSH. Het nieuwe hoofdkantoor is gev...

Amsterdam Verbouwen
De L'Europe Amsterdam brengt Amsterdamse iconen samen in 't Huys

Hotel De L'Europe Amsterdam opent in maart de deuren van 't Huys. Een vernieuwde vleugel van het hotel, met een eigen ingang aan de Nieuwe Doelenstraat, waar zowel de Amsterdammer als de hotelgast 'Original Amsterdam Luxury' vindt. 't Huys biedt onderdak aan drie Amsterdamse toon...

Awards Amsterdam
Park Inn by Radisson Amsterdam City West is hotel van het jaar

Het nieuwe Park Inn by Radisson Amsterdam City West hotel is verkozen tot ‘Hotel van het Jaar 2019’ in de regio Midden- en Zuid-Europa van de Radisson Hotel Group (RHG). Het designhotel behaalde op het gebied van bezettingsgraad, kwaliteit, omzet, gast-reviews, duurzaamheid en veiligheid...

Van der Valk
Van der Valk gaat hotelgasten helpen om te stoppen met roken

Waar Van der Valk Hotels de afgelopen jaren met haar Vitaal-concept al grote stappen zette in de gezondheidsmarkt, gaat ze nu ook haar gasten helpen met het stoppen met roken. In een 5-daags intern programma wordt er middels zowel groeps- als individuele coaching een extra stimulans gecreëerd o...

Achtergronden
Hoe likable is jouw hotel?

We willen allemaal leuk gevonden worden. Niets menselijks is ons vreemd. Voor ondernemingen geldt hetzelfde. Sterker nog, als consumenten jouw bedrijf leuk vinden, betaalt zich dat altijd terug. Maar hoe pak je dat aan? Hoe zet je dat in gang? En wat betekent dat voor je kernwaarden? Likability. ...

Hotel Den Haag
Kennisnetwerk Destinatie Nederland zet in op gastvrijheidsbeleving door samenwerking met Hotelschool The Hague

Hoe kun je als destinatiemanagement organisatie (DMO) een bijdrage leveren aan de gastvrijheidsbeleving van jouw stad of streek? Dat is de vraag die regelmatig gesteld wordt binnen Kennisnetwerk Destinatie Nederland. Gastvrijheid is één van de pijlers binnen Perspectief2030, de visie o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: