Tess Posthumus Bartender of the Year

3 juni 2015 |
Tess Posthumus Bartender of the Year<

Na een dag vol uitdagende challenges in de Chicago Social Club in Amsterdam, is Tess Posthumus gisteren verkozen tot Dutch World Class
Bartender of the Year. Niet alleen staat komend jaar deze titel op haar naam, ook heeft zij hiermee een ticket bemachtigd naar Kaapstad, waar de Diageo Reserve World Class finas eind augustus zullen plaatsvinden. Hier zal de beste bartender van Nederland het opnemen tegen de 56 beste bartenders van over heel de wereld, met als doel het winnen van de prestigieuze titel World Class Bartender of the Year. Tess is werkzaam als bartender bij Door 74 in Amsterdam.

Foto: Tony Perez

10 finalisten
De finale werd gehouden tussen tien finalisten vanuit het hele land die op de proef werden gesteld met ingewikkelde opdrachten, allemaal met een focus op techniek, presentatie, creativiteit smaak en balans. "De challenges waren ontzettend spannend en daardoor was ik erg nerveus. Vooral voor de Speed Round was ik zenuwachtig, omdat ik het mezelf wel moeilijk had gemaakt. Twee jaar geleden heb ik het ver geschopt in de Dutch World Class Bartender of the Year competitie, maar ik ben ontzettend blij dat ik nu dan ook echt gewonnen heb", aldus Tess Posthumus.

De finale
De deelnemende bartenders kregen gedurende de dag verschillende opdrachten, zoals Sensory Challenge, Spirit Tasting, een Reserve Brands Quiz en een Speed & Balance Challenge. Het waren Lennart Deddens, Michael-John Straatman, Tess Posthumus en Rogier de Haan die in nog een Speed & Balance Challenge de jury wisten te overrompelen met hun prestaties en cocktails en daarmee een plek in de halve finale bemachtigden. In de Final Challenge gingen Lennart Deddens en Tess Posthumus de strijd met elkaar aan in een nieuwe 'Head to Head' Sensory Challenge. De bartenders werd gevraagd een cocktail te maken die bij de jury zoveel mogelijk zintuigen prikkelden. Het was ontzettend spannend, maar uiteindelijk was het Posthumus die de grote prijs van haar voorganger Leroy Soumokil in ontvangst mocht nemen. .
Terechte winnares
Hessel Scheepstra, Diageo Reserve’s Ambassador en hoofd van de jury, over Tess Posthumus: "Door haar unieke benadering van de Sensory challenge verraste ze de jury en het publiek. Haar ‘speed round’ was nagenoeg foutloos en al haar cocktails waren perfect in balans. Tess bezit alle facetten van de ‘hospitality’ waardoor ze de terechte winnares is."

Over de wereldfinale
De wereldfinale vindt voor het eerst in Kaapstad, Zuid-Afrika plaats van 28 augustus tot en met 4 september. In deze week komen de 57 beste bartenders ter wereld samen om te strijden om de internationale titel World Class Bartender of the Year.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Interview Longread
Michael Struck, Ruby Hotels: "Rotterdam staat op ons lijstje"

Ruby Hotels fonkelt aan het firmament van het Duitse hotellandschap en zal binnen niet al te lange tijd wereldwijd bekend zijn. Als we de drukke openingsagenda bekijken, zien we openingen in Londen, Frankfurt, Düsseldorf, Keulen, Helsinki, Zürich en enkele locaties in China op de planning....

Achtergronden Tech
Overname Winner Hotel Software door Mews

Mews, het snelst groeiende SaaS Property Management Systeem (PMS) voor hotels en hostels, heeft de grootste Belgische software-leverancier, Winner Hotel Software, overgenomen. De strategische samenwerking tussen de twee toonaangevende Property Management Systems draagt bij aan de uitbreiding van ...

Achtergronden Internationaal
Deze items worden door hotelgasten het vaakst gestolen uit het hotel

Het stelen van zeep of pennen lijkt voor veel hotelgasten onschuldig, maar sommige zijn zo brutaal dat ze tv's, piano's, matrassen of zelfs opgezette dieren uit het hotel dragen. Wellness Heaven heeft 1.157 hoteliers gevraagd welke items het meest worden gestolen. In het bijzonder zien we ee...

Advertorial
Travel Suit Collection by NCF

Na een succesvolle entree van de Corporate Identity Concept Collectie hebben wij met de introductie van de Corporate Travel Suit Collectie het programma-aanbod bij Nieuwenhuis Corporate Fashion aanzienlijk uitgebreid. Met behoud van uniek ontwikkelde pasvormen vanuit onze bestaande concepten kara...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: