Thaise salade met kip

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (2 personen)

3 sneetjes vloerbrood
1 limoen
150 gram kipfilet
1 eetlepel rode Thaise currypasta
5 eetlepels roerbakolie
2 eieren, losgeklopt
50 gram sesamzaad
zout, versgemalen peper
100 gram gemengde jonge bladsla
75 gram waterkers
2 bosuitjes, in stukjes van 1 cm

Bereidingswijze

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers hem uit. Bestrijk de kipfilet met ½ eetlepel limoensap en ½ eetlepel currypasta. Laat de kipfilet circa 5 minuten marineren. Verhit in een kleine koekenpan 1½ eetlepel roerbakolie en bak de kipfilet in circa 10 minuten op matig hoog vuur bruin en gaar. Snijd de sneetjes brood in blokjes van circa 2½ x 2½ cm en bestrijk ze met de rest van de currypasta.

Wentel de blokjes brood eerst door het ei en dan door het sesamzaad. Leg de kipfilet op een plank, voeg 2 eetlepels roerbakolie aan het bakvet toe en bak de sesamblokjes in circa 3-4 minuten mooi bruin; keer ze halverwege. Klop in een kom de rest van het limoensap met de geraspte schil en de rest van de roerbakolie tot een dressing; voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de gemengde sla, waterkers en bosuitjes erdoor. Schep de salade op twee borden. Snijd de kipfilet schuin in plakjes en leg ze met de sesam-croutons op de salade.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Energie besparen doe je zo

In crisistijd wordt bespaard. Het energieverbruik in de hotellerie is hoog en daarom ook een kostenpost om op te besparen. Hospitality Management zet een aantal tips op een rij. Energie zorgt voor de juiste gastbeleving die u als hotelier aan uw gasten wil bieden. Het zorgt echter ook voor hoge r...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: