The Dylan Amsterdam onthult nieuwe kamerstijl ´Amber´

9 maart 2018 | Thijs Jacobs

The Dylan Amsterdam, Amsterdams meest vooraanstaande boutique hotel, onthult 14 gerestylede kamers. De nieuwe kamerstijl, welke de naam “Amber” zal dragen, is ontworpen door Studio Linse en vormt de nieuwste toevoeging aan de drie bestaande kamerstijlen ´Loft´, ´Loxura´ en ´Serendipity´.

Kamerstijl

De veertien gerestylede kamers en suites, in de nieuwe kamerstijl 'Amber', passen naadloos in het bestaande 'Dylan-gevoel': het streven van de directie naar individueel ontwerp en design van de totaal veertig hotelkamers. Een residentiële atmosfeer, zachte lijnen, gebruik van hoogpolig tapijt, natuurlijke kleurtinten en materialen kenmerken deze nieuwe kamerstijl.

“Het doel van dit project was het doortrekken van het boutique, huiselijke gevoel en persoonlijke service waar we als The Dylan bekend om staan in de hotelkamers. We zijn ongelooflijk trots op het resultaat wat een mooie tijdloze combinatie tussen ‘het oude en het nieuwe’ is geworden”, aldus General Manager René Bornmann.

Tijdloos

Bij de herinrichting van de kamers is uitgegaan van een tijdloze combinatie van het oude en het nieuwe gecombineerd met speciaal ontworpen elementen. Hierdoor ontstaat een persoonlijk en comfortabel 'bespoke' interieur van ingetogen luxe en edele materialen als marmer, hout, messing en tactile stoffen.

Kernwoorden: tijdloos, eclectisch, comfortabel, edele materialen, bespoke, persoonlijk, ingetogen luxe.

De naam 'Amber' is geïnspireerd op de gelijknamige kleur, die symbool staat voor zonlicht, energie, vrolijkheid, optimisme en een waardevol juweel. De naam verwijst naar de kleur van barnsteen, in het Engels Amber. Barnsteen sap werd al in historische tijden gebruikt als medicinaal ‘helende olie’. Er zijn aanwijzingen dat Amber al ergens rond 13.000 voor Christus werd gebruikt vanwege zijn medicinale werking, terwijl ergens rondom het Stenen Tijdperk Amber ook gewaardeerd werd vanwege de schoonheid en gebruikt werd in sieraden vanwege de prachtige oranje gele kleuren. Tijdens de oude Romeinse tijd was Amber erg populair en er bestond er zelfs een zogenaamde 'Amber route' die voor een florerende sociale en economische ontwikkeling zorgde in grote delen van Noord Europa.

Alle kamers zijn voorzien van een custom-made minibar meubel voorzien van een Francis Francis Illy koffieapparaat, een ruime selectie aan frisdranken, wijnen – inclusief een eigen cuvée Riesling Trocken -, bier en tevens vitaminetabletten, snacks, chocolade van 'Original Beans' en een 'Detox Kit'.

'Frette' badjassen, linnen en slippers dragen, samen met de 'James Heeley' amenities in de badkamer, bij aan het comfort van gasten tijdens het verblijf.

Over The Dylan


The Dylan Amsterdam (Keizersgracht 384) is gelegen in het hart van het centrum, op loopafstand van de belangrijkste trekpleisters zoals het Anne Frank huis, de Bloemenmarkt, het Van Gogh museum, het Rijksmuseum, het Stedelijk museum en het Grachtenhuis. Daarnaast ligt het midden in het hippe en trendy winkeldistrict “De Negen Straatjes” waar men een variatie aan galerijen, boetiekjes, cafés en eetgelegenheden vindt. The Dylan Amsterdam heeft 40 kamers en suites, stuk voor stuk individueel ontworpen in vier verschillende stijlen. In 2014 zijn 16 kamers inclusief twee suites gerenoveerd in samenwerking met bekend interieurontwerper Remy Meijers. Restaurant Vinkeles is een onderdeel van The Dylan Amsterdam. Bekroond met een Michelinster sinds November 2009, biedt de verfijnde Franse keuken een uitstekende mix tussen klassieke en eigentijdse stijlen. Het restaurant bevindt zich in een 18e-eeuwse bakkerij, omringd door oude ovens die in het verleden hebben gediend voor het bakken van broden voor het Ouderen & Armen Kantoor. Tegenwoordig biedt het restaurant een elegante setting met uitzicht op de intieme binnentuin met een authentieke Amsterdamse setting. In 2016 opende The Dylan Amsterdam Bar & Brasserie OCCO. Kwalitatief hoogstaande producten, vakmanschap en persoonlijke service staan er centraal. Gasten kunnen er genieten van een uitgebreid ontbijt, een perfecte Illy-koffie, lunch, verse sappen of één van de bijzondere soorten Crusio-thee. Tegen de avond schuiven Amsterdammers en hotelgasten er aan voor een informeel diner en natuurlijk voor de signatuur cocktails.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelketens Internationaal
World Trade Center Association kiest voor Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp

World Trade Center Association (HQ New York) kiest ervoor om zijn dienstverlening onder te brengen in het Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp aan het Centraal Station in Antwerpen. Door de samenwerking en de co-branding met dit wereldmerk verandert de naam van het hotel officieel in: Lindner...

Amsterdam Van der Valk
Waxsalon in Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel

In oktober opent Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel aan de Joan Muyskenweg 20 de deuren. Dit gloednieuwe hotel is een aanwinst voor het Van der Valk concern én voor de hoofdstad. Hier vindt u alles onder één dak, waaronder een zeer complete wellness met een waxsalon van Delete ...

Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

Amsterdam Culinair
Viering 25 jaar Roberto’s Restaurant met parade van pure klassiekers

Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam viert dit najaar zijn 25-jarig bestaan. Het klassiek Italiaanse restaurant is altijd trouw gebleven aan zijn filosofie ‘Italiaans te zijn in alle facetten’. Vanaf oktober wordt het jubileum gevierd met een parade van pure klassiekers op de m...

Hilton Interview Longread
Exclusief interview Roberto Payer: "Dit is geen afscheidsinterview"

Roberto Payer. Wellicht de bekendste hotelier van Nederland, een boegbeeld van de hotellerie. Naar eigen zeggen wordt hij snel vergeten als hij stopt. “Zo zit de samenleving in elkaar, maar mij maakt dat niets uit. Als ik stop, herkent niemand me meer, dan ben ik een totale nobody.” Miss...

Events Hoteltech
Wat gebeurt er in het brein van de hotelier?

Tijdens HotelTech 2018, op maandag 19 november in Bunnik, is Margriet Sitskoorn keynote spreker. Zij spreekt over de invloed van leiderschap op het brein en dat geldt natuurlijk niet alleen voor uw hoteliersbrien. Voor hotelmanagers is HotelTech een event dat je niet wilt missen. Bovendien is regist...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: