The Hoxton is ambitieus: hotelmerk opent nieuwe hotels door Europa

Auteur: Redactie
Internationaal 26 november 2021
The Hoxton is ambitieus: hotelmerk opent nieuwe hotels door Europa

The Hoxton gaat zijn grootste jaar ooit tegemoet: in 2022 breidt het merk zijn aanwezigheid verder over Europa uit met openingen in de nieuwe steden Barcelona, Brussel en Berlijn, en een vierde hotel in Londen in Shepherd's Bush.

Als onderdeel van de uitbreiding zal Working From_, het co-working merk van The Hoxton, ook zijn eerste vestiging op het vasteland van Europa openen, waardoor Brussel een nieuw co-working aanbod krijgt.

The Hoxton is de afgelopen jaren steeds sterker geworden en heeft zijn portfolio van open-house design-minded hotels in belangrijke steden in Europa en Noord-Amerika uitgebreid. Locaties zijn momenteel Londen (Shoreditch, Holborn en Southwark), Parijs, Amsterdam, Rome (geopend mei 2021), New York, Portland, Chicago en Downtown LA.

The Hoxton is geliefd vanwege het authentieke ontwerp, het restaurant en bar aanbod, de gedenkwaardige service en de neiging om dingen anders te doen. Altijd meer dan alleen een bed voor de nacht, The Hoxton lanceerde Flexy Time in 2019, een primeur in de branche waarmee gasten gratis kunnen in- en uitchecken op elk tijdstip wanneer ze rechtstreeks boeken. Het fondsenwervingsinitiatief van Hoxton's Good Neighbours is goed voor de gemeenschappen rond zijn hotels, terwijl Camp Hox, de ongelooflijk populaire spin-off van het merk in pop-up zomerkampeer- en camperervaringen, het merk uit zijn vier muren haalt om zijn gasten plattelandsavonturen te bieden met Hoxton comfort.

Barcelona — opening voorjaar 2022

De Hoxton, Poblenou neemt het merk mee naar Barcelona, net op tijd voor de lente! Het hotel krijgt 240 lichte en luchtige slaapkamers; een prachtig restaurant, bar en terras op de begane grond; een schaduwrijke taqueria en zwembad op het dak; een ruimte voor evenementen in de kelder waar lokale culturele programmering zal plaatsvinden; en The Apartment, de unieke en multifunctionele vergader- en evenementenruimte van het merk, met licht overgoten kamers met uitzicht over Diagonal Avenue. Onder de slaapkamers, allemaal ontworpen door Ennismore Design Studio, komt een nieuwe categorie 'Homey'.

eze grotere kamers hebben hun eigen loungeruimtes en kitchenettes om aan de behoeften van verschillende reizigers te voldoen en zijn gericht op de markt voor langer verblijf. De Poblenou is een traditioneel Catalaanse wijk, die de afgelopen jaren is geëvolueerd tot een van de meest opwindende wijken van de stad, dankzij een bloeiende tech- en designscene. De barrio is nu bezaaid met ambachtelijke brouwerijen, conceptstores, designscholen en eclectische markten. Wat de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad betreft, de beroemde Sagrada Familia ligt op slechts 15 minuten lopen van het hotel, en in de andere richting ben je zo op het strand.

Brussel — opening herfst/winter 2022

Gevestigd in een torengebouw in brutalistische stijl en het voormalige Belgische IBM hoofdkwartier, The Hoxton, Brussel zal 198 op de jaren 70 geïnspireerde kamers hebben; een hoge lobby, bar en restaurant met hoge plafonds; een bar/terras op het dak; en vergader- en evenementenruimte The Apartment - allemaal ontworpen door Ennismore Design Studio. Het hotel ligt net ten noorden van het stadscentrum, op een steenworp afstand van de bars en boetieks van Dansaert en met direct uitzicht op Botanique, de botanische tuinen van Brussel waar regelmatig concerten worden gehouden.

Het is ook op loopafstand van het Royal de Bruxelles en het Palais Royal. Het gebouw zal ook de thuisbasis zijn van Working From_, het coworking-merk van The Hoxton dat momenteel vestigingen heeft in Southwark (Londen) en Chicago. In Brussel zal Working From_ vijf verdiepingen van het gebouw beslaan, met open desks, studio's, breakout-ruimtes en gemeenschappelijke pantry's op elke verdieping.

Berlijn — opening herfst/winter 2022

The Hoxton zal worden gevestigd in Charlottenburg in West-Berlijn, een wijk die geliefd is om zijn geweldige eten en eclectische keukens, en op slechts een paar minuten van het populaire winkelgebied Kurfürstendamm (Ku'damm). The Hoxton vestigt zich in een voormalig hotel, dat Ennismore Design Studio volledig zal transformeren, om een opwindende en authentieke toevoeging aan dit elegante deel van de stad te creëren. Het design van het hotel draait om 'Rough Nouveau': een spel met de ruige en functionalistische materialen van Oost-Berlijn en de ingewikkelde, elegante patronen van Art Nouveau. Het is decoratief en toch ruig, met vervaagde paletten geïnspireerd op de Jugendstil-gebouwen in Charlottenburg. Het hotel krijgt 234 kamers in verschillende groottes; een open lobby, bar en restaurant; een weelderige groene wintertuin geïnspireerd op het voormalige Romanisches Cafe, een lokale ontmoetingsplaats voor kunstenaars; en vergader- en evenementenruimte The Apartment - ontworpen met een salon uit de jaren 1920 in gedachten en direct geïnspireerd op de lounge van Mary Wigman, de opmerkelijke pionier van de Duitse expressionistische dansbeweging.

Shepherd's Bush — opening winter 2022

Shepherd's Bush komt als de vierde Hoxton in zijn geboorteplaats Londen, en is de eerste keer dat hij naar het westen trekt voor het in Oost-Londen geboren merk. Het hotel zal worden gevestigd op Shepherd's Bush Green, in het hart van de eclectische wijk, goed gelegen nabij White City en Portobello Road, en met uitstekende vervoersverbindingen voor het verkennen van Londen. Ontworpen door Ennismore Design Studio. Het hotel zal 237 kamers van verschillende groottes hebben, waaronder een geheel nieuwe en meest betaalbare 'Hideout'-categorie; een centrale bar en open lobby met relaxte en eclectische vintage stoelen; een retro pastelkleurig restaurant, terras en binnenplaats; een winkelruimte; en vergader- en evenementenruimte The Apartment. Lokale kunst- en designsamenwerkingen in het hele hotel vieren de creatieve buren van het gebied en geven ze een plek om elkaar te ontmoeten en rond te hangen.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws