The Social Hub haalt €566 miljoen aan herfinanciering binnen

Auteur: Redactie
Financieel 27 november 2023
The Social Hub haalt €566 miljoen aan herfinanciering binnen

The Social Hub (TSH) heeft een herfinanciering van 566 miljoen euro afgesloten met Aareal Bank en twee andere kredietverstrekkers, waaronder Rabobank. De internationale portofolio van TSH wordt gekenmerkt door een hybride hospitality concept dat mogelijkheden biedt voor co-working, werken en evenementen, naast hotels, kamers voor langdurig verblijf en studentenhuisvesting. De portfolio bestaat uit dertien hotels verspreid over Nederland, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Aareal Bank trad op als arranger, agent en security agent van de bevoorrechte lening, die door Aareal is geclassificeerd als een groene lening onder haar eigen Green Finance Framework.

Met bijna 7 duizend kamers in heel Europa en nog eens 3 duizend in ontwikkeling is The Social Hub, voorheen bekend als The Student Hotel, uitgegroeid tot een gerenommeerd merk onder toeristen, studenten en young professionals.

"We zijn heel blij dat ons unieke hybridemodel zichzelf opnieuw heeft bewezen en dat onze banken hun vertrouwen in The Social Hub zo duidelijk hebben laten blijken", aldus Charlie McGregor, CEO en oprichter van The Social Hub. "We zijn blij dat we samen kunnen werken met ervaren partijen als Aareal Bank en Rabobank, die operationeel sterk zijn, lokale kennis hebben en goed begrijpen waar wij als bedrijf behoefte aan hebben. De succesvolle herfinanciering van onze portfolio stelt ons in staat om verder te investeren in de groei en kwaliteit van ons platform in Europa. Zo zullen we in het komende anderhalf jaar nieuwe hotels gaan openen in San Sebastian, Glasgow, Rome, Florence en in Porto”

Verheugd

Michelle Weiss, hoofd hotelvastgoed bij Aareal Bank, zegt: "We zijn verheugd om een relatie aan te kunnen gaan met de aanbieder van zo'n uniek hospitality concept en merk als TSH. Haar hybride hybride concept onderscheidt zich omdat het de grenzen tussen het traditionele hotel, co-working, co-living, studentenhuisvesting en retail laat vervagen. Tegenwoordig leven, werken en reizen mensen anders; ze zijn op zoek naar een meer sociale ervaring en gemeenschapsgevoel. TSH biedt precies dat in combinatie met de juiste mix van een dynamische vibe, stijl en functie in een concept dat bewezen heeft zowel zeer toekomstbestendig als aantrekkelijk te zijn."

De juridische adviseurs van de banken, onder leiding van Van Doorne in Nederland, bestonden verder uit White & Case in Spanje, Pinsent Masons in Schotland en De Pardieu Brocas Maffei in Frankijk. TSH werd bij deze transactie geadviseerd door Clifford Chance. De portfolio waardering werd uitgevoerd door CBRE.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws