Thuis uit eten

16 december 2009 |
Thuis uit eten<

Een aantal restaurants, waarvan verschillende met Michelinsterren, verspreid door Nederland, biedt sinds een tweetal weken de gelegenheid om gerechten met verse topingrediënten thuis klaar te maken. Met recepten en filmpjes op internet zien de klanten hoe de maaltijd moet worden klaargemaakt. Het concept van Restaurantwinkel.tv is gericht op de gevorderde thuiskok die niet schrikt van gecompliceerde technieken en bereidingen. Met het live gaan van de website eind vorige maand heeft de gevorderde hobbykok een mooie oriëntatieperiode naar de ras naderende feestdagen.
Identieke ingrediënten
De deelnemende restaurants hebben er wel voor gekozen om niet hun meest moeilijke gerechten aan te bieden op de website. Onderscheidend van soortgelijke initiatieven is dat de gerechten thuis kunnen worden gemaakt met identiek dezelfde ingrediënten als in de restaurants. Op de dag zelf worden de producten van de bestelling gekoeld toegestuurd naar werk- of privéadres. Ook begeleidende wijnen zijn via de 'restaurantwinkels' te koop.

To go?
De prijzen van de gerechten variëren van ongeveer 8 euro tot rond de 30 euro per persoon. De bezorgkosten, die kunnen oplopen tot 12,50 euro zijn te ondervangen door bij het desbetreffende restaurant de bestelling af te halen, of een aanzienlijk grote bestelling te plaatsen.

De deelnemende restautants zijn:
Brienen aan de Maas, Culinaire verwennerij Bij Jef, De Echoput, De Gulle Waard, De Havixhorst, De Kleine Ondeugd, De Nonnerie, De Pronckheer, Envy, Herberg van Smallingerland, Kasteel van Rhoon, Landgoed Altembrouck, Librije's Atelier, Meijers, Mijn Keuken, Nevy, Nomads, Opazzo, Restaurant Aagje Deken, Restaurant Apicius, Restaurant Basiliek, Savarin, en Scherp.

Denk bij de gerechten aan:

• Patrijs met ganzenlever
• Proeverij kreeft, langoustine, jakobsschelp
• Salade van koningskrab
• Tarte Tatin met vanillesaus
• Wildzwijnsukade met mosterdsaus
• Cannelloni van gerookte Gieterse paling
• Taartje van appelThais menuDrie bereidingen van zeebaars
• Rolmops van heuvelrughaas
• Runderlende, frites van Wâldbeantjes
• Gegrilde entrecote van wagyu
• Taartje van specerijenDrie bereidingen van kreeft
• Velouté van langoustines met ravioli
• Filet americain van tonijn en krokante chipirones
• Gelakte paling met gebakken eendenleverNomad's
• Bisque van Hollandse garnalen
• Mi-cuit van Valrhona Guanaja chocolade

De RestaurantKrant; Hospitality Management, Frank Lindner


:http://www.derestaurantkrant.nl/proefnummer.html

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Amsterdam Achtergronden
MEININGER Hotels lanceert hyperlokale service met Local Event Display

Krijtborden bieden nog dagelijkse inspiratie voor lokale evenementen – deze nieuwe service is nu ook aanwezig in het MEININGER Hotel Amsterdam City West en het MEININGER Hotel Amsterdam Amstel. De MEININGER Hotels staan binnen de hotelindustrie bekend voor hun unieke hybride accommodatiecon...

Internationaal Tech
Alweer een hotelketen slachtoffer van hackers

Het is weer raak: hackers hebben afgelopen zomer de klantgegevens buit weten te maken van 10,6 miljoen gasten van het Amerikaanse hotelbedrijf MGM Resorts. De gegevens zijn gedeeld op een forum voor hackers, meldt zdnet.com. Op het forum werden de adressen, namen, burgerservicenummers en telefoo...

Events Achtergronden
Hotel kijkt met trots terug op Joods onderwijscongres

Het internationaal Joods onderwijscongres European Chinuch Convention (ECC) kijkt terug op een zeer geslaagde editie die plaatsvond in Novotel Amsterdam Schiphol Airport (NASA). Het was de tweede keer dat dit evenement, waar 37 workshops in 4 talen werden gegeven, in het hotel plaatsvond. Bij EC...

Achtergronden
Dit kost een overnachting tijdens carnaval

Het grootste feest van het jaar in het zuiden komt er weer aan. Dat betekent carnavalskleding scoren, kaarten kopen voor de plaatselijke kroeg of natuurlijk buiten genieten van de muziek met een biertje. Maar wat als je nou in de stad zou willen overnachten? Ben je dan duurder uit dan normaal? HomeT...

NH Hotels Internationaal
NH Hotels opent haar eerste hotel in Noord-Amerika

Het NH Collection New York Madison Avenue gaat weldra open. In april opent het eerste hotel van NH in de VS, zo lezen we op zakenreis.nl. Het statige gebouw in het hart van Manhattan stamt uit 1920 en weerspiegelt het 'gouden tijdperk van de reclame', zo meldt NH in een verklaring. In Eur...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: