Thuis uit eten

16 december 2009 |
Thuis uit eten<

Een aantal restaurants, waarvan verschillende met Michelinsterren, verspreid door Nederland, biedt sinds een tweetal weken de gelegenheid om gerechten met verse topingrediënten thuis klaar te maken. Met recepten en filmpjes op internet zien de klanten hoe de maaltijd moet worden klaargemaakt. Het concept van Restaurantwinkel.tv is gericht op de gevorderde thuiskok die niet schrikt van gecompliceerde technieken en bereidingen. Met het live gaan van de website eind vorige maand heeft de gevorderde hobbykok een mooie oriëntatieperiode naar de ras naderende feestdagen.
Identieke ingrediënten
De deelnemende restaurants hebben er wel voor gekozen om niet hun meest moeilijke gerechten aan te bieden op de website. Onderscheidend van soortgelijke initiatieven is dat de gerechten thuis kunnen worden gemaakt met identiek dezelfde ingrediënten als in de restaurants. Op de dag zelf worden de producten van de bestelling gekoeld toegestuurd naar werk- of privéadres. Ook begeleidende wijnen zijn via de 'restaurantwinkels' te koop.

To go?
De prijzen van de gerechten variëren van ongeveer 8 euro tot rond de 30 euro per persoon. De bezorgkosten, die kunnen oplopen tot 12,50 euro zijn te ondervangen door bij het desbetreffende restaurant de bestelling af te halen, of een aanzienlijk grote bestelling te plaatsen.

De deelnemende restautants zijn:
Brienen aan de Maas, Culinaire verwennerij Bij Jef, De Echoput, De Gulle Waard, De Havixhorst, De Kleine Ondeugd, De Nonnerie, De Pronckheer, Envy, Herberg van Smallingerland, Kasteel van Rhoon, Landgoed Altembrouck, Librije's Atelier, Meijers, Mijn Keuken, Nevy, Nomads, Opazzo, Restaurant Aagje Deken, Restaurant Apicius, Restaurant Basiliek, Savarin, en Scherp.

Denk bij de gerechten aan:

• Patrijs met ganzenlever
• Proeverij kreeft, langoustine, jakobsschelp
• Salade van koningskrab
• Tarte Tatin met vanillesaus
• Wildzwijnsukade met mosterdsaus
• Cannelloni van gerookte Gieterse paling
• Taartje van appelThais menuDrie bereidingen van zeebaars
• Rolmops van heuvelrughaas
• Runderlende, frites van Wâldbeantjes
• Gegrilde entrecote van wagyu
• Taartje van specerijenDrie bereidingen van kreeft
• Velouté van langoustines met ravioli
• Filet americain van tonijn en krokante chipirones
• Gelakte paling met gebakken eendenleverNomad's
• Bisque van Hollandse garnalen
• Mi-cuit van Valrhona Guanaja chocolade

De RestaurantKrant; Hospitality Management, Frank Lindner


:http://www.derestaurantkrant.nl/proefnummer.html

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Internationaal
Louvre Hotels Group opent twee hotels in ‘Le Belaroïa’

Louvre Hotels Group zet zijn ontwikkelingsstrategie voort door uit te breiden op belangrijke locaties. Deze keer richten zij zich in Montpellier specifiek op Le Belaroïa, een complex van 9000 m2, ontworpen door de Franse architect Manuelle Gautrand. In dit complex worden voor het eerst in Frank...

Achtergronden
Camille Oostwegel senior neemt afscheid

In 2020 gaat de Oostwegel Collection een nieuwe fase in, zo laat het Limburgse hotelbedrijf weten. Camille sr. neemt op zijn zeventigste verjaardag afscheid als eigenaar en algemeen directeur en draagt het stukje over aan zijn zoon, Camille jr. In het nieuwe jaar gaat de Oostwegel Collection vers...

Awards F&B
Genomineerden F&B Professional of the Year 2020 bekend

Ieder jaar gaat de AF&BM, hét netwerk voor F&B professionals, op zoek naar de F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer of -vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij of zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor ...

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Hotelbouwplannen
Vernieuwd meeting center in Nijmegen; ruimtelijk en stijlvol vergaderen in Sanadome

Nijmegen is een kwalitatief hoogstaand meeting center rijker. Het 4-sterren Superior hotel Sanadome Hotel & Spa Nijmegen heeft flink geïnvesteerd in haar vergaderfaciliteiten. Voorheen bevonden zich in de linker hotelvleugel van Sanadome diverse afdelingen van het Canisius Wilhelmina Zieken...

Achtergronden
Welke beoordelingen ontvangen hotels en hoe uiten zij zich op social media?

Nog snel een vakantie boeken of dit najaar een weekendje weg in eigen land? Online ondernemersplatform Places.nl zocht voor u uit hoe hotels beoordeeld worden door klanten. En dat niet alleen: hoe presteren deze hotels eigenlijk op social media? Want wat is nou leuker dan foto’s bekijken om al...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: