Tien zinnen die gasten graag in de lokale taal willen spreken

26 juli 2017 | Roy Spijker

Overschakelen op de vakantiemodus - de boel de boel laten, ontspannen en genieten van de bezienswaardigheden - is voor veel reizigers niet zo simpel als het klinkt. Toen Booking.com aan ruim 18.000 mensen wereldwijd vroeg wat de belangrijkste zinnen zijn die ze onmiddellijk in de lokale taal van hun reisbestemming willen kunnen spreken, bleek dat “Wat is het WiFi-wachtwoord?” een van de populairste was.

De top 10 zinnen die reizigers het liefste in de lokale taal zou spreken, zijn:
1. Wat is de beste manier om in de stad/ het centrum te komen? (46%)
2. Wat is het WiFi-wachtwoord? (43%)
3. Hoe laat is het ontbijt? (41%)
4. Waar kan ik het lekkerst eten? (40%)
5. Waar is het toilet? (25%)
6. Neem me mee naar een geweldige plek (22%)
7. Ik heb koffie nodig (21%)
8. Ik weet mijn kamernummer niet meer (11%)
9. Kan ik een vroege check-in aanvragen? (11%)
10. Waar is de dichtstbijzijnde apotheek? (10%) 

ijkende naar de voorkeuren op basis van geslacht, blijken we erg voorspelbaar te zijn. Vrouwen willen eerder dan mannen weten waar het toilet is (29% van de vrouwen tegenover 21% van de mannen), mannen willen op hun beurt eerder weten hoe laat de bar opent (13% van de mannen ten opzichte van 7% van de vrouwen)!

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: hotel in voormalig klooster Utrecht

Utrecht kent een behoorlijke hotelontwikkeling en dat is niet verwonderlijk, gezien het aantal kamers in de Domstad. Dat aantal blijft immers behoorlijk achter bij de (verwachte) vraag. In de bruisende wijk Lombok opende onlangs het parochiehuis van het nieuwe hotel The Anthony. In het kloostergedee...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Personalia
Niels Hoek nieuwe sales manager U Parkhotel

Niels Hoek is per 1 december 2018 begonnen als Sales Manager bij het nieuw te openen U Parkhotel in Enschede. Na bijna twee jaar keert Niels weer terug naar de hotel- en congresbranche. Met meer dan acht jaar ervaring brengt Niels veel kennis mee naar het nieuwe U Parkhotel op de campus van de Unive...

NH Hotels Interview Longread
Interview: vierde nhow geopend in Marseille

nhow, het nieuwste merk van de Spaanse hotelketen NH, begint serieuze vormen aan te nemen. Na Rotterdam, Berlijn en Milaan, opende afgelopen september nhow Marseille. Hospitality Management was erbij en aanschouwde de ambitieuze toekomstplannen van een merk dat zich liever niet laat bundelen. &ldquo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: