Iris Koning wint Hotello of the Year Award 2024

Auteur: redactie
Events Awards 11 januari 2024
Iris Koning wint Hotello of the Year Award 2024

Woensdag vond de negentiende editie van het HotelloTOP Year Event plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Het HotelloTOP Year Event stond in het teken van ‘The Power of Perpective’. Perspectief opent de deur naar nieuwe inzichten, begrip en persoonlijke & professionele groei. In een wereld die altijd in beweging is, was het HotelloTOP Year Event een unieke kans om te leren en nieuwe inzichten op te doen door diverse perspectieven.

Congres

Het congres werd in goede banen geleid door presentatie duo Mandy Schild (HTH ’07), eigenaar van Present Savvy, en Niek van den Adel, (SHMS ’08), internationale spreker en auteur over hospitality. Samen zijn zij tevens eigenaar van Speakers Club. Ook deelden drie Hotello’s hun verhaal met de 800 aanwezigen: Renco Schipper (HMSL ’16, medeoprichter SNACKWITHBENEFITS), Maud Martin-Bender (HTH ’10, Directeur Bender Foodservice Equipment) en Robert-Jan Woltering (HTH ‘87, Managing Director De L’Europe Amsterdam). Dit deden zij in het TOP Talk format; een presentatie van exact tien minuten, waarin twintig slides ieder dertig seconden zichtbaar zijn.

Na de TOP talks, werd The NXT GM Challenge uitgereikt, wederom in samenwerking met Minor Hotels. The NXT GM Challenge is een challenge waaraan studenten of net afgestudeerden van de hotelschool meedoen met als doel de prijs te winnen om een jaar lang General Manager te zijn van NH Schiller en NH Caransa. In de finale stonden Vince Meurders (HMSL ‘24) en Constantin Benesch (HMSL ‘23). Na een spannende strijd mag Vince Meurders zich vanaf september General Manager noemen. Vervolgens nam keynote Jan van Setten het podium over. Een bestsellerauteur en inspirerende spreker op het gebied van leiderschap, klantgerichtheid en organisatieverandering. Zijn keynote was absoluut verrassend en een echte eye opener.

Hotello of the Year Award 2024

De Hotello of the Year Award 2024 werd gewonnen door Iris Koning (HMSL '11). Zij liet Melle Schellekens (HTH ‘09) en Ramez Ramzy (HTH ‘14) achter zich na een laatste one-minute pitch, waarop het publiek in de zaal hun stem mocht uitbrengen. "Ik heb als Senior HR Manager binnen PepsiCo een mentorprogramma uitgerold wat zich richt op het aantrekken en ondersteunen van vrouwelijk talent met een vluchtelingenachtergrond. Mijn initiatief is inmiddels wereldwijd doorgevoerd binnen het bedrijf en in 2023 bekroond met de PepsiCo's Global Diversity, Equity & Inclusion Award. Een belangrijke erkenning die letterlijk gastvrijheid benadrukt. En daar ben ik buitengewoon trots op!", vertelt Iris.

Eerder op de dag werd tijdens Future Hotello, hét event voor Hotello studenten, de Talent of the Year Award uitgereikt aan een jonge, veelbelovende Hotello. Deze prijs ging naar Judi Veldwijk (BUas ‘23), die als eerstejaars student al een zeer indrukwekkende carrière aan het opbouwen is met haar ondernemerschap in de wijnwereld. Het HotelloTOP Year Event werd afgesloten met de welbekende netwerkborrel. De 5ACES maakte met hun muziek een waar feest van het evenement tijdens de netwerkborrel waar maar liefst 1.800 Hotello’s en hospitality professionals op af kwamen.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws